ZORAN PRIMIĆ BRILJIRAO U JAPANU | Hrvatska U-25 osvojila treće mjesto!

Nakon minimalnog poraza od Turkmenistana u prvom kolu, Hrvatska U-25 pobijedila je u Kobeu reprezentaciju domaćina – koja se borila za prvo mjesto na turniru – a potom je uvjerljivo svladala i južnokorejski Jeonju Mag u okršaju za treće mjesto.

Japanci su protiv Hrvatske tražili pobjedu od dva pogotka razlike, koja bi im osigurala finale, no susret je okončan pobjedom Hrvatske 3:1. Maestralnu igru okrunili su dvostruki strijelac Jelavić te Horvat. Španjolac na klupi Japana, Bruno Garcia, najavio je tu utakmicu kao povijesnu, uvjeren u japanski uspjeh, ali motivirani su hrvatski reprezentativci ostavili srce na terenu te odigrali vrlo pametno, na mahove i spektakularno.

Hrvatski izbornik Marinko Mavrović i izbornik A-reprezentacije Mato Stanković dugo su analizirali igru i pripremali taktiku kojom su iznenadili Japan. Pogoci su pali nakon protunapada, a Hrvatska je povremeno držala posjed lopte kako bi primirila igru ambicioznog domaćina, pri čemu se posebno istaknuo odlični Primić.

U ogledu s predstavnikom Južne Koreje nije bilo nikakvih dvojbi oko pobjednika. Hrvatska je već na poluvremenu vodila 3:0, a do kraja utakmice semafor je pokazivao uvjerljivih 7:0.

Tri je pogotka postigao Martinac, a po jedan su dodali Jelavić, Majić, Horvat i Bartoluci. Hrvatska je na Futsal Kobe Festi 2017 nastupala u sastavu Mudronja, Majić, Duvančić, Nospak, Horvat, Jelavić, Bundavica, Bartoluci, Martinac, Jurić i Primić.

Turnir je naposljetku osvojio japanski klub Deucao iz Kobea, pobjedom nad Turkmenistanom 4:2.

Hrvatska je reprezentacija u Japanu imala i podršku s tribina, predvođenu Japancem Naoyukijem Useugijem, povjerenikom Kluba navijača Uvijek vjerni u Japanu, i njegovom suprugom. Osim toga, organizatori turnira odmah su pozvali Hrvatsku i sljedeće godine, na naredno izdanje Kobe Futsal Feste, piše na službenoj stranici Saveza.

Zoran Primić je ostavio odličan dojam. Svladali smo Japan 3:1, a on je u toj utakmici baš briljirao.Nakon uspjeha nad domaćinom nešto smo kasnije saznali da je reprezentacija Japana zapravo kompletna A selekcija. Treba istaknuti da je ovo odličan rezultat i ostvareni uspjeh. Svi su ostavili super dojam, a Square se može ponositi onime što je njegov vratar pokazao u dresu reprezentacije Hrvatske. Nakon ovog turnira jasno se mora istaknuti da Zoran Primić spada u sam vrh futsal vratara u Hrvatskoj! – jasno je istaknuo Marinko Mavrović, izbornik Hrvatske U-25 reprezentacije. odlične intervencije stvarno pokazao da je u samom vrhu vratara u Hrvatskoj!

Hrvatska reprezentacija vraća se u Zagreb u utorak, 6. lipnja u večernjim satima.