UTAKMICA ODLUKE | Eh, da je ponoviti 2013. godinu!

Večeras oko 21.30 sati u GSC Makarska doznati ćemo novog polufinalista 1. Hrvatske malonogometne lige. Uz Split Tommy i Futsal Dinamo, koji su zbog prvog odnosno drugog mjesta osigurali izravni plasman u polufinale, večeras će se konačno doznati – polufinalni parovi.

Split Tommy će na pobjednika utakmice Vrgorac – Crnica, a Futsal Dinamo na – onu momčad koja bude bolja u majstorici u Makarskoj. Favorizirano Novo Vrijeme je potučeno do nogu u drugoj utakmici (6:1), međutim sve je na početku što se tiče četvrtfinalne serije. Rezultat je 1-1, a s obzirom da su Makarani bili uvjereni da će s lakoćom u polufinale, večeras im neće biti baš lako..

Iz Gospinog polja kreće autobus navijača, a kad su navijači iza leđa našim mladićima onda je svima jasno što se sprema.. Što se tiče igračkog kadra – isti sastav kao i u drugoj utakmici, dakle nema promjena izuzev ozljeđenog Micevskog koji će i ovaj put biti podrška momčadi s tribina.

Trener Bačić bio je izuzetno zadovoljan nakon druge utakmice, a nakon posljednjeg treninga – sretan što će identičan sastav istrčati i u utakmici odluke…

– Vjerujem da su svi dobri poznavatelji futsala itekako upućeni u makarski sastav i stil njihove igre i igrača te da svima gotovo pa nije jasno kako smo došli do pobjede 6:1. Svaki igrač je dao i više nego što sam ja očekivao, a kad je tako onda možemo igrati protiv svakoga. To smo i pokazali u drugoj utakmici, a u majstorici koju igramo večeras idemo ponoviti igru i pokušati još jednom pobjediti i plasirati se u polufinale! Znam da se nije lako uputiti u Makarsku, međutim uvjeren sam da oni mnogi koji dođu neće požaliti jer će imati što vidjeti i nadam se da ćemo na kraju svi skupa slaviti! – jasan je bio trener Antun Bačić.

Zoran Primić odigrao je veliku ulogu u drugoj utakmici. Branio je – nemoguće, a kad je tako onda je protivnik na koljenima. Dovoljno je bilo pogledati semafor..

– Što reći osim da smo odigrali jednu pravu utakmicu. Ovako smo slično borbeno igrali i u Makarskoj samo nismo imali sreće u završnicama napada. U drugoj utakmici nam se sve vratilo, a nadam se da večeras idemo po još jednu pobjedu vrijednu ulaska u polufinale! Volio bih da dođu navijači u što većem broju jer uz njihovu pomoć možemo dobiti bilo koga! – riječi su našeg Zorana.

Da na mladima sve ostaje dokaz je Antonio Konsuo. S čak tri pogotka u mrežu Makarana unio je stah i trepet svima koji su unaprijed bili uvjereni u dvorak Novog Vremena u polufinale…

– Nama se otvorilo u drugoj utakmici, a moji su golovi samo plod naše kolektivne – dobre igre. Iskoristili smo svoje šanse, Primić je branio vrhunski, a ostali također nisu podbacili već su dali svoj maksimum. Mislim da smo i u prvoj utakmici bili blizu pobjede, međutim presudilo je to što su oni prije nas zabili taj drugi gol iako je nama bio poništen gol za vodstvo… Mislim da večeras u majstorici itekako imamo šanse s obzirom da smo i u prvoj utakmici bili al pari s njima sve do 33. minute utakmice! Imamo realne šanse, a ako dođu naši navijači onda ćemo sigurno biti ravnopravni protivnik koji će ako treba i izgoriti na terenu, zaključio je mladi Konsuo.

Utakmica odluke za plasman u polufinale igra se od 20 sati. Pobjednik će na Futsal Dinamo.

Eh, da je ponoviti 2013. godinu i posljednju pobjedu u Makarskoj (1:2) te dočekati Dinamo u polufinalu. Kakav bi to tek spektakl bio….