UOČI GOSTOVANJA KOD AKTUALNOG PRVAKA SVE JE U ZNAKU BROJA 3…

Nakon dva uzastopna poraza (Novo Vrijeme, Split Tommy) u sklopu 16. kola gostujemo kod Nacionala u Zagrebu. Aktualni prvak je u drugom dijelu sezone ušao s mnoštvom promjena, ali i unatoč tome što je ostao bez desetak igrača nije se unaprijed predao.

U četiri odigrane utakmice drugog dijela Zagrepčani su upisali tri poraza i pobjedu. Sve poraze upisali su na gostovanjima (Vrgorac, Crnica, Futsal Dinamo), a jedina pobjeda ostvarena je kod kuće protiv Broda 035. rezultatom 4:1.

– Protiv Squarea ćemo prvi put biti kompletni za razliku od prošlih utakmica kada smo imali niz izostanaka, kratko je kazao Petar Anić, direktor FC Nacional Zagreb koji je pak u prošlim kolima bio u sastavu.

Ovo je jedna od onih ključnih utakmica za priključak, a s obzirom da se radi o protivniku koji također sanja ulazak u play off večeras od 20 sati u SC Lučko bodovi će biti zlata vrijedni.

– Svakako jako bitna utakmica, ali mišljenja sam da će do kraja svaka biti takva jer bi nijanse trebale odlučivati o putnicima u play off tako da svaki bod može biti ključan. Nacional je donekle nepoznanica, ali pokazali su i protiv Dinama i u Vrgorcu i protiv Broda da se radi o dobroj ekipi i svjestan sam da nas čeka jako teška utakmica, riječi su trenera Antuna Bačića koji potom nastavlja:

– Nakon teških utakmica protiv Splita i u Makarskoj imamo nekih problema s ozljedama. Nekoliko važnih igrača su nam načeti tako da nam ovaj susret ne dolazi baš u najboljem trenutku. Ja se nadam da će oni stisnuti zube i odigrati kako znaju i da ćemo svi skupa učinit sve da se s pjesmom vratimo iz Zagreba, zaključio je Bačić.

Istog je razmišljanja i mladi Andro Zarač…

– Raspoloženje u momčadi je odlično iako imamo dva poraza iza nas. Nadamo se pobjedi protiv aktualnog prvaka i borbu za playoff. Od aktualnog prvaka možemo svašta očekivat iako su jako oslabljeni od polusezone, ali to ništa ne znači jer mi moramo biti pravi i dati sve od sebe i uzeti tri boda.

Dvoboji Squarea i Nacionala većinom su završavali uspjehom aktualnog prvaka koji je u u prvom dijelu ove sezone u Gospinom polju slavio 6:3.

Vratimo li se u povijest, Nacional ima apsolutnu dominaciju, međutim zasada jedinu pobjedu u srcu metropole ostvarili smo prije točno tri godine i tri dana! Tada je u sportskom centru Fusio upisana prva povijesna pobjeda (6:1) protiv kasnijeg osvajača Kupa i prvenstva Hrvatske.

Osim podatka da je od posljednje, ali i (zasada) jedine pobjede nad Nacionalom prošlo točno tri godine i tri dana, a s obzirom da je vezano sve za broj tri lijepo bi bilo i nastaviti onaj pozitivni niz gostovanja u Zagrebu. Protiv Alumnusa je bilo 4:0, a nakon toga savladali smo i Uspinjaču 4:1…