U Makarskoj zaustavljen niz od četiri uzastopne pobjede

U Makarskoj zaslužena pobjeda domaćina u dalmatinskom derbiju rezultatom 6:1 (2:0). Makarani su već u 2. minuti imali prednost (Vuković), a u 13. minuti Bajrušović je povećao na 2:0. U nastavku, točnije od 30. – 32. minute na semaforu je 4:0 (Dudu, Andrijašević). Na 4:1 u 34. minuti smanjio je Andro Zarač, međutim nakon toga još dva pogotka domaćina za konačnih 6:1…

Trener Antun Bačić za susret protiv NVA nije mogao računati na čak četiri igrača (Micevski, Tikvica, Daničić i Bevanda), međutim svi oni koji su nastupili dali su svoj maksimum…

– Nismo baš dobro ušli u utakmicu. Domaćin je u 2. minuti poveo, a  nakon toga smo igrali odlično. Nakon naše greške primamo za 2:0… U uvodnih 6-7 minuta nastavka smo igrali dosta dobro, međutim domaćin je igrao dosta agresivnu obranu. Nakon 3-0 utakmica je išla u samo jednom smjeru te se mi nismo mogli konsolidirati do kraja. Da je možda bilo više sreće i znanja moglo je biti dakako drugačije. Međutim, nema kukanja, mi imamo još dosta utakmica protiv slabijih protivnika gdje ćemo morati biti prisebniji u završnicama. I dalje stojim iza onoga da možemo uhvatiti play off, jasno će naš trener Antun Bačić poslije utakmice u Makarskoj.

Naravno, nema mjesta za tugu poslije ovog poraza u dalmatinskom derbiju. Naši se mladići u Dubrovnik neće vratiti pognute glave jer je jako malo vremena preostalo za popravak svega negativnog iz ovog dvoboja jer nam u idućem kolu stiže jedan od favorita za naslov prvaka – FC Split Tommy! Istina, (visok) poraz dakako boli, međutim još je puno bodova u igri za ulazak u play off..

– Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Hrvatskoj. Ja se nadam da ćemo uz naš maksimum te borbenost svakog igrača i nadam se podršku publike pokušati iznenaditi Split, zaključio je Bačić.

Derbi protiv splitske momčadi igrati će se u utorak, 06. ožujka od 20 sati!