TRENER BAČIĆ UOČI USPINJAČE: ‘Svjesni smo da nas čeka 40 minuta teško borbe, moramo svaku svaku sekudnu biti pravi’

U subotu, 07. listopada starta nova sezona 1. HMNL za našu izuzetno pomlađenu momčad. Kostur momčadi temelji se na samo dva ‘stranca’ i to na Adrijanu Micevskom i Igoru Leovskom, reprezentativcima Makedonije te našim mladićima koji su već godinama, kroz mlađe kategorije, zaslužili nositi seniorski dres MNK Square.

Uoči utakmice prvog kola u kojoj dočekujemo zagrebačku Uspinjaču par riječi vezanih za novu sezonu rekao je naš Antun Bačić, novi trener koji će ponosno ove sezone nositi ‘titulu’ najmlađeg trenera 1. Hrvatske malonogometne lige.

Koliko si zadovoljan odrađenim pripremama?

– Stvarno sam jako zadovoljan odrađenim pripremama. Najviše me veseli sto većina igrača ima barem 90% odrađenih treninga, što je stvarno dobro s obzirom da nam skoro svi igrači ili rade ili idu u školu. Odradili smo skoro sve što smo planirali i to me čini mirnim i zadovoljnim pred početak prvenstva.

Tko će ove sezone biti oslonac Squareove igre?

– Mislim da će glavne karike i oslonci naše ekipe kroz ovaj prvi dio sezone biti iskusniji igrači. Tu prvenstveno mislim na kapetana Cvjetkovića potom makedonske reprezentativce Micevskog i Leovskog te Daničića, Reza pa i Tikvicu, koji sada spada medu iskusnije igrače kluba. Svakako moram spomenuti i vratare, koji čine najstabilniji dio naše ekipe i naša su velika snaga.

Imamo samo dva ‘stranca’, što je zaista rijedak slučaj u klubovima…

–  Veseli svakako činjenica da je ekipa većinom domaća i da imamo samo dva tako reci “stranca”. Micevskom je ovo već treća sezona u dresu Squarea tako da se on udomaćio i o njegovim kvalitetama ne trebam puno govoriti. Dovoljno je samo reci da je prošle godine bio uvjerljivo najbolji strijelac Squarea i drugi strijelac lige. Leovski je naše jedino ovosezonsko pravo pojačanje i drago mi je da se već do sad odlično uklopio. Rijeć je o jako dobrom momku i igraču od kojeg očekujem velike stvari.

Konsuo, Darrer, Džanković, Zvone i ostali mladići već su u mlađim kategorijama dokazali da se može računati na njih. Može li naša mladost izdržati pritisak najeltinijeg ranga hrvatskog futsala?

– Sto se tiče mladih igrača, mislim da su oni budućnost Squarea i hrvsakog futsala, ali uz jedan uvjet, a to je da nastave trenirati, učiti i poboljšavati se u svim segmentima igre. Neki od njih već imaju i prvoligaškog iskustva (Konsuo), tako da već sada mogu pomoći. A sto se tiče ovih još mlađih (Darrer, Zarać, Dzanković..) s njima treba oprezno, jer su premladi i ne smije im se stvoriti preveliki pritisak. Ali ja računam na njih i i znam sto i koliko mogu.

Prvo kolo Square dočekuje Uspinjaču. Naša momčad čeka pobjedu protiv ‘Žute podmornice’ još od 2015. godine… Hoće li ‘crna mačka’ dubrovačkom klubu i ovaj put predstavljati veliki problem?

– Prvenstvo otvaramo s Uspinjačom. Istina je da nam ne leže, ali nadam se da ćemo u subotu prekinuti taj naš crni niz. Ali svjesni smo da nas čeka 40 minuta teške borbe i da moramo svaku sekundu biti pravi, ako želimo dobar rezultat.

U kakvom stanju Square dočekuje ‘Žutu podmornicu’?

– Nedostaju nam Rezo i Primić, ali mislim da je svatko zamjenjiv tako da nećemo plakati zbog izostanaka.

Navijači će zasigurno biti jedan od glavnih faktora prema pobjedi….

– Za kraj moram reći da mislim da se stvara jedna dobra priča, koja se temelji na domaćim igračima i zato očekujem da dođete u sto većem broju i podržite ovu našu mladost. Vidimo se u 20 i 30 u Sportskoj dvorani!