TREĆA UZASTOPNA POBJEDA U ZAGREBU: UBACILI PETARDU AKTUALNOM PRVAKU!

Potajno smo se nadali da će i treće gostovanje u Zagrebu biti slavljeničko, a nakon odigranih 40 minuta protiv Nacionala, aktualnog prvaka – 5:0 u korist naše momčadi! Druga je to pobjeda u povijesti naših nastupa kontra Nacionala. Prvu smo ostvarili još prije tri godine rezultatom 6:1 u dvorani Fusio centra.

Uz taj podatak vrijedi posebno naglasiti da je ovo treća uzastopna pobjeda u metropoli. Nakon Alumnusa i Uspinjače na red je došao i Nacional!

U drugoj minuti utakmice naš kapetan Hrvoje Cvjetković iskoristio je povratnu loptu te silovitim udarcem pod prečku pogodio za rano vodstvo. Pokušao se Nacional u više navrata vratiti u susret, međutim više zicera nisu znali iskoristiti. Uz to, za istaknuti je i par izvrsnih intervencija našeg Primića. U 8. minuti mladi Konsuo oduzima loptu zadnjem igraču Nacionala te majstorski vara vratara Vukovića za 2:0. S tim se rezultatom otišlo na predah..

U nastavku do 28. minute bez pogodaka ali i ne bez izglednih prilika. Imali su domaćini ponovno niz zicera ali ovo jednostavno nije bila njihova večer. U razmaku jedne minute Nacional je primio još dva pogotka. Prvo je Leovski pogodio u 28., a potom i Tikvica za 4:0. Konačnih 5:0 postavio je Marko Kuraja u 38. minuti utakmice!

– Vrlo važna pobjeda jer nas čeka težak raspored i svaki bod nam je bitan. Također bitna pobjeda uoći utakmice s Dinamom da dignemo sebi samopouzdanje jer imamo i zašto. Mi smo dobra mlada momčad u usponu i to ćemo pokazat protiv Dinama kojem sigurno nećemo pokazat bijelu zastavu nego ćemo se svim silama borit da uzmemo sva 3 boda i približimo se play off-u jer to zaslužujemo! – jasan je bio poslije utakmice naš vratar Zoran Primić.

Bio sam igrač ali strijelac u toj prvoj povijesnoj pobjedi 6:1 protiv Nacionala. Sada sam trener i uspjeli smo ih uistinu nadigrati iako smo imali olakotnu okolnost jer im nije igrao njihov najbolji igrač Kristijan Postružin. Bili su oslabljeni ali i ovako su u nezgodnoj situaciji i kadar im se osipa. Sve u svemu rutinska pobjeda iako mislim da smo danas dopustili više izrazitih šansi nego Makarskoj i Splitu. Igra je bila dobra, međutim možda je to sve bilo radi našeg ranog vodstva od 2-0. Imali su 4-5 zicera, a nešto je Primić obranio i nešto su stvarno nemoguće promašili. Rekao sam igračima prije utakmice da je najvažnije koliko ćemo bodova odnijeti, a način na koji ćemo doći do njih je manje bitan, jasan je bio trener Bačić koji se potom osvrnuo i na iduće kolo:

Dolazi nam Dinamo i čeka nas teška utakmica. Na igračima već vidim trag ovog ubrzanog ritma petak-utorak-subota. Ima dosta umornih i ozljeđenih igrača, a ovo nam je do petka dobra prilika da se odmorimo i da napravimo dobru analizu Dinama. Mislim da možemo sa svakim igrati i da smo u stanju iznenaditi Dinama. Vidite da protiv Uspinjače, Osijeka, Nacionala, dakle s momčadima koje su u našem rangu, uzimamo bodove, a protiv Dinama, Makarske, Splita svaki bod je premija. Mi se nećemo lako predati, a nadam se da će doći dosta navijača i mišljenja sam da ćemo napraviti napokon pravu stvar protiv jedne jače momčadi od nas, zaključio je Bačić.

Utakmica Square – Futsal Dinamo igra se u petak, 16. ožujka od 19 sati!