STIGAO JOSE CARLOS | ‘Već sam planirao doći u Hrvatsku, a kad je stigla ponuda Squarea nisam se puno mislio..”

Prije nekoliko dana u Dubrovnik je stigao Jose Carlos Lopez Lozano, 36-godišnji Španjolac koji će debi u dresu Squarea imati u sljedećem kolu protiv Crnice u Šibeniku. Uoči nastavka prvenstva tj. u reprezentativnoj pauzi kratak osvrt o dolasku u Square, Dubrovnik ali i općenito 1. HMNL rekao je iskusni Jose Carlos koji ne krije oduševljenje klupskih ambicija, ali i suigračima i stručnom stožeru.

– Već sam prije imao neke razgovore sa Splitom i razmišljao doći u 1. Hrvatsku malonogometnu ligu. Imao sam i ponude nekih drugih država, kao i iz Hrvatske, ali sam izabrao Square. Igrao sam s Peleom prije dvije godine u Cartageni, a također sam poznavao i Keka koji je također igrao u LNFS, najjačoj futsal ligi u svijetu, rekao je Jose Carlos koji se potom osvrnuo o  gradu Dubrovniku:

Puno ljudi u Španjolskoj mi je govorilo o malom lijepom gradu Dubrovniku. Prvi dojam za mene je da je to mali, lijepi i ugodan tj. opušten grad. Jako je miran i na dosta se mjesta može doći pješke. Svakako ću doznati puno više u sljedećim mjesecima koji slijede jer sam ipak došao prošlu subotu, zaključio je u prvom razgovoru.

U karijeri je Jose Carlos igrao čak 16 sezona u španjolskoj ligi, a igrao je još u Francuskoj, Engleskoj i Italiji. Osim što je profesionalni futsal igrač, stručnjak je za prehranu i učitelj tjelesnog odgoja.