S POBJEDOM NA ŠESTU POZICIJU: ”Plovi li Brod bez glavnog motora?”

Nakon dva tjedna stanke gostovanjem u Slavonskom Brodu kod MNK Brod 035. nastavljamo s redovnim natjecanjem u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi. Na jedno od najudaljenijih i najtežih gostovanja otišli smo bez Duje Reza i Andra Zarača, međutim pridružio se Ante Daničić koji će uvelike biti od pomoći u ovoj vrlo teškoj i zahtjevnoj utakmici…

Mislim da smo uhvatili dobar ritam u drugom dijelu sezone, igramo sve bolje, ali sam svjestan i da ima još dosta stvari koje moramo popraviti i na njima najviše i radimo. Vratio nam se Daničić i s njim dobijamo upravo ono što nam najviše fali kroz cijelu sezonu, a to je iskustvo i mirnoća. Znam da će mu trebati i neko vrijeme da uhvati pravi ritam, ali mislim da će nam biti od velike pomoći, rekao je naš trener Antun Bačić jutro nakon dolaska u daleki Slavonski Brod te nastavio:

Došli smo u Brod dan ranije, što dovoljno govori o tome koliko ozbiljno shvaćamo ovu utakmicu. Večeras nas čeka pravi rat i mi moramo bit na našoj najvišoj razini da odnesemo bodove s ovog jako teškog gostovanja. Nedostaju nam Rezo i Zarač pa iako nam njih dvojica puno znače, očekujem od onih koji ih zamjene da odigraju dobru utakmicu i da se njihov izostanak ne primijeti. Poštujem Brod i cijenim ih, ali vjerujem u svoju ekipu i jedva čekam utakmicu, jasno će Bačić.

Jedina preostala utakmica 18. kola je dvoboj Broda i Squarea, a ukoliko nastavimo vrlo dobar skor na gostovanjima te s punim plijenom zaključimo ovo kolo – zamijenili bi mjesto s Osijekom koji pak drži posljednju, šestu poziciju koja vodi u doigravanje za prvaka!

Brod 035. ne stoji dobro u poretku. Nakon 17. odigranih utakmica tek 15 osvojenih bodova što je dovoljno za plasman tek ispred pretposljednje Uspinjače i posljednje Albone Potpićan. Svih pet pobjeda ostvarili su na domaćem parketu, a redom su padali Nacional, Vrgorac, Crnica, Albona i Split! U tri preostala nastupa pred domaćom publikom teren su napuštali pognute glave jer su njihovi protivnici (Dinamo, Novo Vrijeme i Uspinjača) odnijeli pun plijen..

U ovoj utakmici Brođani će se sigurno ”bacati na glavu” s obzirom da s nova tri boda bježe pretposljednjoj Uspinjači velikih sedam bodova, a Alumnusu bi u tom slučaju stigli na samo bod zaostatka.

Međutim, momčad koju s klupe vodi trener Ivica Ćorluka večeras nastupa s velikim hendikepom. Naime, Brođani su prepoznati s igračem-vratarom u polju, a upravo će njihov vratar večeras biti odsutan!

Darko Milanović zbog tri žuta kartona ovaj će dvoboj ispratiti s tribina, a može li Brod ploviti bez ”glavnog motora” vidjeti će se već za nešto više od jednog sata kada će krenuti lopta s centra…