RUBRIKA ODLASCI/DOLASCI: Andre Thiago Grahl ”Keko” potpisao za Square!

Nakon odlaska Bruninha iz Gospinog polja danas je potpisan ugovor s prvim pojačanjem za sezonu 2019./20. Andre Thiago Grahl ”Keko” (1.85cm, 94kg) je 30-godišnji Brazilac koji igra na poziciji pivota novo je ime u svlačionici Squarea! U Gospino polje stigao je iz španjolskog Real Betisa koji je u 2. Španjolskoj ligi prošle sezone završio na visokom drugom mjestu u poretku.

Keko, rodom iz Santa Catarine iz Blumenaua, počeo je igrati futsal u svom rodnom gradu, a zatim se preselio u Joinville. Iz Joinvillea  se vratio u Blumenau, a potom je igrao za Floripi Futsal 2010. i u Minas Tennis Clubu 2011. godine. Iz Minas Gerais stožera se preselio u Kazahstan, predstavljajući dvije sezone Kairat Almaty, tamo je osvojio Kup Kazahstana i nacionalno prvenstvo.

Vratio se u Brazil, gdje je igrao u Jaraguá do Sul gdje je boravio tri sezone. Nakon niza osvojenih titula pri čemu najveće zasluge idu upravo njemu zbog velikog broja postignutih pogodaka dobio je poziv  u Magnus Futsal gdje je bio suigrač igrao Falcau,  najvećem futsal majstoru svih vremena.  U 2016. godini Keko je ostvario najveći uspjeh osvojivši Internacionalni kup. Nakon toga nastupao je ponovno za brazilsku momčad, Jaragua Futsal, a jednu sezonu proveo je i na Tajlandu gdje je igrao za Chonburi (2018. godine).

S velikim osmjehom na licu ovu vijest je primio i trener Antun Bačić: – Pivot, napadač, igrač koji ima bogatu karijeru, upravo onakav kakav smo tražili čim je prošla sezona završila. Stigao nam je iz Španjolske gdje je s Real Betisom igrao kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu. Stižem nam za mjesec dana i vjerujem da će se brzo uklopiti sa svim igračima. Napravili smo dobru stvar i vjerujem da imamo bolju momčad nego prošle sezone! 

Uprava Kluba napravila je vrhunski posao, a potvrdio je to i predsjednik Željko Raguž koji je čak naglasio da ovo neće biti jedino pojačanje Squarea ove sezone:

Igrao je u najjačim svjetskim ligama pogotovo u Španjolskoj i Brazilu. Nadam se da će se i svidjeti svim našim navijačima jer se radi o pravom napadaču što nam je prošle sezone nedostajalo.. Pregovarali smo s velikim brojem agenata i dobili smo od svih potvrdu da se radi o prvoklasnom igraču. Prošle godine napravili smo veliki iskorak, a ove sezone s ovim pojačanjem ćemo biti sigurno konkurenti svim momčadima u prvenstvu. Moram istaknuti da ovo neće biti jedino novo ime u svlačionici Squarea ove sezone. Sigurno je da ove sezone nitko neće s nama imati lagan posao, a pogotovo u Gospinom polju gdje ćemo, siguran sam, na svakoj domaćoj utakmic imati ispunjene tribine! – zaključio je.