Robertino Jelovčić: ”Optimistično gledamo prema Dubrovniku”

Robertino Jelovčić, jedan od najboljih igrača Hrvatske svih vremena te zasigurno ponajbolje pojačanje u povijesti Squarea, početkom ove godine vratio se na klupu šibenske Crnice, koja je nakon izborenog prvog mjesta u 2. HMNL -jug, ostvarila maksimalan učinak u kvalifikacijama te potpuno zasluženo izborila plasman u 1. HMNL .

Jelovčić gaji dosta simpatija prema Dubrovniku, a posebno Squareu, međutim sutra očekuje jednu izrazito zanimljivu futsal večer u koju gleda s dosta optimizma…

Crnica je u prošlom kolu doživjela gubitak dva boda u posljednjim sekundama utakmice. Šibenčani su protiv favorizirane momčadi Novog Vremena iz Makarske imali 4:2, međutim gosti su do boda došli u posljednjim sekundama..

– To je bila jedna od naših najboljih utakmica ove sezone. Imali smo na 4:2 niz zicera, međutim nismo uspjeli osvojiti pun plijen. Sve nam se to na kraju osvetilo, a u posljednjim minutama presudila je kvaliteta gostujuće momčadi koja je na kraju osvojila veliki bod. 

Koliko trenera zadovoljava trenutni plasman (sedmo mjesto) i omjer (dvije pobjede, tri remija i tri poraza) s obzirom da ste novak u 1. HMNL?

– U globalu ne mogu biti zadovoljan. Zašto? Zbog toga jer smo mogli imati na svom kontu još 4-5 bodova. Prvo smo dva izgubili protiv Makarske, također smo s Uspinjačom doma odigrali 4:4.. Igramo dosta bolje nego što tablica pokazuje, međutim mislim da će sve to u narednim kolima biti dosta bolje. Kada pogledate tablicu jasno je da od četvrtog do devetog mjesta sve u četiri boda. Svim momčadima je uhvatljiv play off tako da će biti grčevite borbe do kraja, jasno će Jelovčić koji se potom osvrnuo na sutrašnji dvoboj..

– To je moj bivši klub prema kojem uvijek gajim simpatije. Uvijek je teško igrati u Dubrovniku, a pogotovo gostujućim momčadima. Od ove sezone Square se dosta pomladio, oslonio se na svoje mlade igrače i mladog trenera. Uvijek ih pratim, pogotovo omladinsku školu, mladog trenera Bačića.. Nadam se jednoj zanimljivoj futsal večeri pa neka bolja momčad na kraju pobjedi.

Igrali ste četvrtfinale Kupa Dalmacije u utorak i slavili ste s čak 11:2 protiv drugoligaša Hajduka. U tom dvoboju dali ste priliku nekolicini mladih igrača.. Kakvo je stanje s igračima uoči dolaska u Dubrovnik, je li Crnica kompletna?

– Priliku su dobili mladi igrači i mogu biti zadovoljan njihovim pristupom. Upisali smo visoku pobjedu iz koje smo kasnije izašli neokrznuti, nije bilo ozljeda i sl. U Dubrovnik stižemo u najjačem sastavu tako da optimistično gledam prema sutrašnjem velikom dvoboju u Gospinom polju! – zaključio je Robertino Jelovčić.

Osim Jelovčića, šibenskog prvoligaša na terenu odlikuje mladost i iskustvo, a pri tome se treba posebno istaknuti bivšeg igrača Squarea, Marinka Šamiju, potom iskusnog vratara Roberta Miškovića i mladu nadu Filipa Radaja kao i kvalitetne i iskusne igrače poput Nikole Pavića, Stjepana Perišića..

Utakmica između Squarea i Crnice igra se u petak, 01. prosinca od 19 sati u SD Gospino polje.

FOTO Šibenik.in