RIJEČ TRENERA | ”Očekujem napredak ove sezone i uvjeren sam da će ga i biti!”

Nakon pobjede nad Alumnusom 4:2 pred mikrofon je stao naš trener Antun Bačić koji se prvenstveno bazirao na to da su mnogi mislili da će utakmica olako otići na našu stranu..

– U zadnje vrijeme smo imali dosta pobjeda protiv Alumnusa zato se možda mislilo da će tako lako biti i ovaj put. Momčad Jakova Ungarova igra svih 40 minuta ozbiljno, trkački dobro i ove su se sezone dobro pojačali tako da su kvalitetniji nego li prošlih sezona, rekao je Bačić koji potom nastavlja:

Imali smo dva razdoblja u kojima smo možda mogli prelomiti utakmicu skroz. Nismo uspjeli, slično nešto kao i u Krapini ali smo gore izgubili dva boda, no ovdje smo zaradili tri. Na 2:0 i 3:1 smo imali razdoblja u kojima smo trebali prelomiti utakmicu; atmosfera je bila dobra i ponijela nas je podrška s tribina, ali uz dojam na terenu nažalost nismo uspjeli jer su se oni vratili pogocima u igru za 2:1 i 3:2. Možda su se gosti, zbog nekoliko neiskorištenih prilika, mogli i vratiti u igru, no to je futsal, jasan je Bačić.

Igrom naš trener i nije bio zadovoljan, međutim nada se da će u idućim utakmicama sve u kompletu ići prema naprijed..

– Realno gledajući igra i nije bila nešto bajna ali mora svima biti jasno da smo na početku i da se svi skupa tražimo. Dosta je novih igrača, kombinacija, Moreno nam je zadnji došao tako da se i on još uvijek traži u našim kombinacijama.. Neke stvari još uvijek ne štimaju ali se puno ne zabrinjavam oko toga. Pred nama je dosta utakmica tako da će sve sjesti na svoje, kazat će Bačić koji vjeruje da se niz neporaženosti može nastaviti i u Splitu…

Uoči utakmice Uspinjače i Novog Vremena, našoj je momčadi pripao sam vrh 1. Hrvatske malonogometne lige.

Nama je cilj ići iz kola u kolo te iz utakmice u utakmicu te probati što bolje igrati i što bolju poziciju uhvatiti za play off. Ne mislimo puno o trenutnom stanju na tablici, no  dapače lijepo je to sve vidjeti da smo prvi te da nam svi gledaju u leđa. Kao što sam rekao, očekujem napredak u ovoj sezoni i uvjeren sam da će ga i biti. Najvažniji događaji dolaze u drugom dijelu sezone tako da se sad ne trebamo dizati u nebesa, ali i ne trebamo ni kukati radi lošije igre u određenim trenucima.

Međutim, bilo kako bilo nakon sutrašnjeg derbija u Zagrebu, već su pogledi prema ŠC Gripe gdje nas očekuje vrlo težak zadatak – savladati splitske studente!

– Universitas je  u prošlom kolu svladao Split, a upisao tri boda u Osijeku. Svakako su u zanosu, imaju odličnog vratara, a ono što je najvažnije imaju momčad koja je uigrana i koja se doslovno zna ‘u dušu’. Jasno je da su itekako opasni, a njihova momčad je izuzetno specifična jer su nastali iz jedne studentske ‘zafrkancije’. Došli su, amo reći od jedne neozbiljne ekipice do Prve lige! Bit će teško u Splitu, međutim mi u svaku utakmicu ulazimo po sva tri boda pa makar to bilo i protiv Novog Vremena iz Makarske koje je ove sezone prvi favorit za naslov– zaključio je Bačić.