PRVA UTAKMICA ČETVRTFINALA | Bez trojice podno Biokova: ‘Idu i navijači, a zbog njih ćemo se još više boriti!’

Došao je i taj dan. Nakon što smo početak prvenstva bili skoro na dnu tablice, a na samom kraju pobjedom nad Alumnusom dosegli vrhunac – plasirali se u doigravanje za prvaka Hrvatske – danas igramo prvu utakmicu četvrtfinala protiv goropadne momčadi Novo Vrijeme Apfel Makarska koja je prvi dio sezone zaključila na visokom trećem mjestu!

Dovoljno je spomenuti – Novo Vrijeme, a da pri tome svi naši vjerni navijači znaju o kakvoj će utakmici biti riječ. Igor Osredkar, Vedran Kazazić, Duje Bajrušović, Dudu, Lucas.. samo su neki od glavnih igrača makarskog sastava koji su pak u ovom ogledu – papirnati favoriti.

Ove sezone Makarani su slavili u oba međusobna ogleda. U Gospinom polju bilo je 0-2 dok smo na gostovanju upisali težak poraz (6:1). Svjesni su svi igrači da je ovo nagrada za prikazane igre tijekom cijelog prvenstva, a u okršaju protiv ‘papirnatih favorita’ možemo isključivo – dobiti.

U Makarsku idemo pokazati da smo zasluženo među šest najboljih momčadi u Hrvatskoj. Nismo kompletni (nedostaju nam Rezo, Kuraja i već otprije Micevski), ali mislim da to najčešće ni ne bude presudan faktor. Sjetimo se samo da smo prije dva mjeseca išli “oslabljenoj” Makarskoj pa smo upisali težak poraz. Svjestan sam da će nam u pojedinim momentima nedostajati, ali imamo mi i drugih kvalitetnih rješenja, kazat će naš trener Antun Bačić koji se potom osvrnuo na posljednje međusobne dvoboje ali i neizostavnog ‘šestog igrača’…

Susreli smo se dva puta u regularnom dijelu sezone i Makarani su nas oba puta pobijedili pa se stoga slažem da oni ulaze kao favoriti u ovaj dvoboj, ali isto tako vjerujem da imamo sve potrebno za senzaciju! Jako me veseli sto će doći naših navijača i zato ćemo se i zbog njih još više boriti i da se možemo na kraju skupa radovati! – zaključio je trener Bačić.

Istog je mišljenja i naš kapetan Hrvoje Cvjetković koji pak smatra da je veliki pritisak na domaćinu koji će ‘juriti’ po pobjedu. Iz ovakvih utamkica možemo jedino dobiti na iskustvu, pogotovo mlađih igrača, ali i možda napraviti nešto više jer naši igrači, kao što su to i dokazali ove sezone, ne znaju za bijelu zastavu…

Zasigurno da je Novo Vrijeme favorit i da je na njima pritisak jer moraju tu ulogu opravdati. Makarani moraju poradi pritiska seriju otvoriti pobjedomn a domaćem terenu, međutim mi ne idemo s bijelom zastavom! Ne želimo biti samo prolaznici nego probati odigrati što bolje jer nema tu previše tajni i taktiziranja. Znamo sve jedni o drugima tako da… Mislim da nas čekaju zanimljivi dvoboji pa neka s(p)retniji pobjedi, jasno će naš kapetan Hrvoje Cvjetković.

Podno Biokova se kreće u tri sata, a oko 16.30 sati krenuti će i navijačka karavana onih najvjernijih navijača.. Utakmica se igra od 20 sati u GSC Makarska.