Preko Alumnusa na vrh poretka!

Početak utakmice dao je naslutiti kako će se voditi velika bitka u Gospino polju! S obje strane presing te odlični potezi što je uvelike rezultatiralo pljeskom i podrškom s tribina, a najviše za naše igrače čija je agresivnost bila na iznimno visokoj razini, a sve u granicama – prvo poluvrijeme zaključili smo s tri akumulirana prekršaja.

Na kraju 40 minuta borbe naša zaslužena pobjeda rezultatom 4:2 (2:1)!

U prvim minutama pokušaji Gašpara i Pelea ali je sve zaustavio gostujući vratar Mario Modrušan. Nakon toga, u 7. minuti prva prilika za goste, zaprijetio je Tvrtko Pajalić, međutim odlično je reagirao naš Alen Turuk. Ponovno je uslijedilo razdoblje našeg pritiska i dominacije u svim segmentima igre. Isplatilo se sve tek u 10. minuti kada je Pele, nakon asistencije Cvjetkovića, silovitim prizemnim udarcem pogodio ispod Modrušana za 1:0!

Nakon pogotka, ponovno pritisak i udarci naše momčadi (Cvjetković, Daničić) dok je goste spašavao vratar Modrušan. Nakon udarca Pajalića (obrana Turuka), a u 15. minuti novi pogodak u mreži Alumnusa! Sve je ‘zakuhao’ Ante Daničić lijepim prodorom po lijevoj strani da bi nakon toga uposlio Konsua čiji udarac, s gol crte, Marko Kuraja,  šalje u praznu mrežu za 2:0! U 18. minuti Zagrepčani nakon brze akcije stižu do pogotka preko Ante Matana koji pogodio je ispod Turuka za 2:1.

Početkom nastavka bilježimo dvije prilike Squarea (Kuraja, Cvjetković), ali i opasno istrčavanje Turuka, nakon kojeg je Šestić – glavom pogodio za rezultatski egal. U 26. minuti požrtvorni Ante Daničić, ‘kuha’ kao i u prvom dijelu: prošao je igrača s desne strane te uposlio na drugoj vratnici Blaga Gašpara koji zakucava loptu u mrežu za 3:1!

Gosti do 29. minute nisu imali udarac u okvir gola, ostali su na pet iz prvog dijela, međutim nakon slobodnog udarca s oko 10 metara, Filip Ukalović uputio je šesti i pogodio za 3:2!

Usljedilo je potom razdoblje naše slabije igre, a gosti iz Zagreba prijetili su iz svih oružja. Srećom za nas, Alen Turuk je bio na visini zadatka u najtežim trenucima. Gosti su od 37. minute zaigrali s igračem – vratarom, a prvu priliku su imali preko Ivana Matana koji je uzdrmao gredu! U idućem napadu  Alumnusa, Ante Daničić je ponovno u fokusu nakon što je ukrao loptu i udarcem preko cijelog terena u 40. minuti pogodio zakonačnih 4:2!

Ovo je naša druga prvenstvena pobjeda uz koju imamo i remi. Ukupno sedam bodova za naše mladiće koji će, uoči derbija Uspinjače i Novog Vremena, trenutno zadržati prvo mjesto u poretku!

Pod vodstvom trenera Antuna Bačića došli smo do druge pobjede u sastavu Alen Turuk, Leonardo dos Santos, Hrvoje Cvjetković, Maro Đuraš, Ante Daničić, Niko Zrilić, Haron Džanković, Stjepan Rezo, Marko Kuraja, Jonatan Bruno Santiago,  Antonio Konsuo, Josip Nebergoj, Blago Gašpar i Adriano Darrer.

U četvrtom kolu očekuje nas gostovanje u Splitu kod AFC Universitas koji je u ovom kolu slavio u Osijeku 5:2!