POVIJESNA POBJEDA U BRODU | Ne postoji bolja najava pred dva mega derbija u Dubrovniku!!

Kakva najava pred derbi u Kupu protiv Splita, a potom prvenstveni ogled protiv aktualnog prvaka!!! U sklopu 16. kola 1. HMNL upisali smo povijesnu pobjedu u Slavonskom Brodu protiv MNK Brod 035. rezultatom 4:1 (2:1)!!

Domaćin je u prvih desetak minuta bio nešto opasniji, no mreže se nisu tresle sve do pet minuta prije kraja! Tada, po 19. put u prvenstvu, na scenu stupa Leonardo dos Santos, koji je probio desnu stranu te prizemnim udarcem pogodio za 0:1!

Domaćin je nakon tri minute stigao do 1:1. Precizan iz penala, a nakon što smo skupili šest akumuliranih prekrašaja, bio je Dražen Čavar koji je anulirao našu prednost. U samom finišu prvog dijela, točnije tri sekunde prije kraja, Ante Daničić pogađa s oko 5-6 metara za našu drugu prednost 1:2! 

U nastavku otvorena igra s obje strane, a bilježi se žustra igra domaćina te podjednak broj šansi. Mreže se nisu tresle sve do tri minute prije kraja utakmice, a tada….

U 37. minuti domaćin je zaigrao na sve ili ništa, uveli su igrača vratara, a već u prvoj prilici pogodili su stativu. U idućem napadu Blago Gašpar oduzima loptu te pogađa preko cijelog terena za 1:3! Nedugo zatim, nova pogreška domaćina koju koristi Maro Đuraš za konačnih 1:4! 

Ovo je povijesna pobjeda naše momčadi u Slavonskom Brodu. U prethodne tri utakmice nismo mogli ni do boda jer je domaćin slavio dva puta po 5:2 te jednom 4:3. Ovo nam je 11 prvenstvena pobjeda s kojom smo stigli do 35 osvojenih bodova te smo sada na šest bodova prednost od prvog pratitelja, trećeplasirane Uspinjače!

Izvrsna najava za dva super derbija u Gospinom polju! Prvo ćemo u utorak, 26. veljače od 19 sati u Gospinom polju dočekati Split u borbi za ulazak u polufinale Kupa, a potom u petak od 20 sati dočekujemo Novo Vrijeme,  aktualnog prvaka Hrvatske!!!