POSLJEDNJI DAN PRIJELAZNOG ROKA | U Gospino polje stiže ‘brazilski stroj za golove’

Posljednjeg dana prijelaznog roka naša je Uprava krajnjim naporima uspjela dovesti i treće ovosezonsko pojačanje.
Nakon povratka Mara Đuraša te dolaska Leonarda dos Santosa u Gospino polje stiglo je i novo – treće veliko pojačanje. ‘Crveno-plavi’ dres ove sezone nositi će i Jonatan Bruno Santiago koji je rođen 12. svibnja 1991. u Santa Catarini u Brazilu.

Ovaj 27-godišnjak, koji ima nadimak ‘Moreno’, stiže u Square nakon što je sezonu proveo u bjeloruskom Minsku.

Karijeru je gradio u brazilskim klubovima (International, Figuierense, Metropolitano, Cruizero i Mulvey), a 2011. godine prešao je u Goiti Pasand (Iran) gdje se okitio naslovom prvaka.

S 19 godina prešao je u Inter Movistar, a nakon kratkog zadržavanja otišao je u Al-Arabi (Kuvajt) gdje je u osam nastupa postigao čak 33 pogotka te se okitio naslov prvaka. Godinu nakon, odlazi u brazilski Corinthians s kojim također osvaja prvenstvo. U međuvremenu je svojim igrama na Studentskom Svjetskom kupu privukao pažnju trenera ukrajinskog Hurricanea gdje je nastupao od 2012. do 2014. godine gdje je osvojio treće mjesto.

U sezoni 2014./15. nastupao je za ruski Spartacus gdje je postigao 31 pogodak u 33 nastupa. Sezonu poslije nastupa za Dinu iz Moskve gdje je u 17 nastupa upisao 12 pogodaka. Nakon toga otišao je u Tadžikistan gdje je igrao za DISI “Invest” u klupskom prvenstvu Azije. Posljednju sezonu proveo je u Minsku (Bjelorusija) gdje je u 16 nastupa postigao 10 pogodaka.

Dolazak ‘brazilskog stroja za golove’ očekuje se početkom idućeg tjedna.