Poraz na otvaranju sezone

Nismo uspjeli. Uspinjača je bila bolji protivnik unatoč statističkoj potvrdi da je 70% susreta bilo izjednačeno. Onih preostalih 30% pripalo je Uspinjači koja je s dva pogotka upisala prvu pobjedu ove sezone te nama ujedno pripisala prvi poraz.

Bila je to izjednačena utakmica, baš kao i što se očekivalo. Square je svoje napade temeljio na uigranih kombinacijama koje, nažalost, nisu prolazile pored raspoloženih i čvrstih zagrebačkih igrača.

Prvi dio protekao je u laganoj dominaciji Uspinjače koja je u 20 minuta imala tri vratnice te niz kvalitetnih udaraca koje je superiorno krotio vratar Turuk. Na odmor se otišlo s miroljubljivh 0:0 iako smo se naklonili Turuku što nas je spasio od rezultatskog zaostatka.

U nastavku kopija prvog dijela s tim da smo bili nešto angažiraniji u napadu, ali ne i u obrani. Uspinjača je već u 28. minuti imala 5 akumuliranih prekršaja, dakle domaćini su bili primorani smanjiti presing i čvrstinu u duelima jer bi svaki idući prekršaj bio udarac s 10 metara.

Uspjeli su u tome, te u posljendjih 12 minuta nisu napravili niti jedan prekršaj, a uz taj podatak stigli su i do vodećeg pogotka preko Grbića koji je iskoristio nesmotrenost naše obrane te silovitim udarcem poviše glave Turuka pogodio za 1:0.

Bio je to šok za naše dečke koji su nakon toga napokon zagrizli, stisli Uspinjačine trupe koliko god su mogli. Prijetili smo preko Bevande, Đuraša, Ivankovića.., međutim navedeni nisu iskoristili ono što se uistinu moralo poentirati.

Navijači našeg Kluba, kojima se ovim putem uvelike zahvaljujemo na podršci u Sutinskim Vrelima, bili su očajni nakon neiskorištenih zicera Đuraša i Bevande… U posljendjih 7-8 minuta izgledalo je da naša momčad može do izjednačenja, međutim sve je ostalo u velikoj nadi..

Četiri minute prije kraja Marinko Mavrović uvodi igrača-vratara, dakle zaigrao je na sve ili ništa, međutim u prvom ogledu ove sezone, na našem kontu na kraju ipak – ništa. Imali smo prilika za izjednačenje s igračem više, međutim Markić udarcem u 40. minuti preko cijelog igrališta zapečatio je našu sudbinu te svojoj momčadi donio toliko željenu pobjedu.

Nakon utakmice na licima naših igrača vidilo se veliko nezadovoljstvo. Očekivalo se da će svi pokazati više, upravo onako kao i u finalu turnira u Pločama, međutim tada i u ovom okršaju kontra Uspinjače na parketu je bila jedna totalno ”druga” momčad.

Nedostajalo je više agresivnosti u duelima, završnici napada, više odlučnosti s igračem više. Da su se ‘ziceri’ (is)koristili na pravi način utakmica bi naravno otišla u skroz drugom smjeru. Ovako, nakon prvog kola tužni napuštamo Zagreb, no s optimizmom očekujemo nove utakmice jer naša (mlada) momčad zasigurno može više od onoga prikazanog u Podsusedu.

Već u petak u Gospino polje stiže Osijek, a potom nam tjedan dana kasnije dolazi Vrgorac.

Cilj je oba ogleda zaključiti s maksimalnim učinkom…