PORAZ I REMI U KAZAHSTANU | Zoran Primić sačuvao mrežu netaknutom!

Hrvatska seniorska reprezentacija je u proteklim danima gostovala u Almatyu, najvećem gradu u Kazahstanu gdje je odigrala dvije prijateljske utakmice protiv domaćina – reprezentacije Kazahstana.

U prvoj utakmici Kazahstan je slavio rezultatom 2:1, a jedini pogodak za našu reprezentaciju postigao je vratar Žarko Luketin s gola na gol u situaciji kada je Kazahstan igrao s igračem vratarom u igri.

Druga utakmica završila je za futsal netipičnih – 0:0! U drugoj utakmici na golu Hrvatske bio je naš Zoran Primić koji je pak najzaslužniji što je mreža ostala netaknuta. Kazahstan je i u drugoj utakmici bio opasniji i prednjačio u udarcima, međutim Primić je upisao 15-ak obrana te tako uvelike opravdao poziv izbornika. Značajniju minutažu u oba susreta dobio je i Maro Đuraš.

Kratki rezime druge utakmice te niz fantastičnih obrana našeg vratara pogledajte klikom na LINK

Kazahstan ali i Hrvatska nisu igrali u najjačem sastavu. Izbornik Mato Stanković ne krije zadovoljstvo prikazanim igrama u Kazahstanu..

– Odigrali smo dvije dobre utakmice. Mogli smo gledati sve što čini futsal; dinamiku, puno šansi, lijepe kombinacije, visoki intenzitet. Zadovoljan sam rezultatima, jer smo u Kazahstan stigli bez osam ključnih igrača. Tu je samo jedan igrač koji je glavni top pet. Bilo je vrlo važno pogledati mlade igrače koji bi mogli igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, rekao je izbornik za službenu stranicu Kazahstanskog nogometnog saveza.

Uz Mara Đuraša i Zorana Primića reprezentaciju Hrvatske su u Kazahstanu predstavljali Žarko Luketin (Split), Franco Jelovčić (Napoli C5), Matej Horvat (Civitella), Luka Perić (Tombesi C5 Ortona), Filip Kosor (Split), Ante Ćorluka (Split), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Kristijan Čekol (Futsal Dinamo), Luka Suton (Vrgorac), Duško Martinac (Vrgorac), Vedran Kazazić (Novo vrijeme) i Stjepan Perišić (Olmissium).

U stručnom stožeru uz izbornika Mata Stankovića bio je i naš tajnik Siniša Bačić koji je obavljao ulogu tehničkog tajnika.

—————————————————————————————————————————

Vrijedi istaknuti da je u proteklim danima  Hrvatska U-19 nastupila u Makedoniji gdje je odigrala dvije prijateljske utakmice. Upisana je pobjeda i remi. U sastavu je bio i Adriano Darrer, a trener vratara reprezentacije do 19 godina bio je naš Hans Matić. Više od njihovom uspjehu možete pročitati klikom na LINK