PLJESAK SQUAREU | Dinamo osigurao polufinale!

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala PH zagrebački Futsal Dinamo upisao je identičnu pobjedu kao i prije tjedan dana (3:1) te tako osigurao plasman u polufinale gdje će igrati protiv Split Tommy za ulazak u samu završnicu prvenstva.

Bilo je vidljivo već od 34. sekunde utakmice da su izabranici Mata Cvjetkovića silovito krenuli po pobjedu kada je Đuraš izašao sam pred Škorića, međutim loptu je sa oko 2-3 metra od gol crte otklonio Penava. Osim udarca Horvata, koji je odsjeo u bloku, Dinamovci nisu bili opasni sve do 14. minute.

U periodu do 14. minute Square bolji i angažiraniji u svim segmentima, a što su potvrđivale silne prilike Daničića, Tikvice, a posebno Hasanovića koji je u 11. minuti sam izašao pred vratara Škorića, međutim nije htio ispasti sebičan, već je dodao na povratnu kadetu Andru Zaraču koji je u trenutku za udarac bio blokiran od strane Dinamovih igrača. Bilo je u tim trenucima lijepo vidjeti borbenost Squareovih kadeta, Andra Zarača i Harona Džankovića, koji su na najbolji način iskoristili minutažu za što su nagrađeni pljeskom s tribina.

Od već spomenute 14. minute, lagani pritisak Dinama koji je na krilima Davora Kanjuha stigao do vodstva 1:0 (16′). Prijetio je Kanjuh, uoči i nakon pogotka, iz svih pozicija, međutim nakon samo 41 sekunde slavlja uslijedio je pogodak za 1:1. Najspretniji u gužvi pred vratarem Škorićem pokazao se mladi Marko Kuraja koji je pogodio za 1:1! Do kraja poluvremena bilježi se novi pritisak Squarea, prijetili su Kuraja, Darrer i Daničić, međutim bez prave završnice. Nažalost, svega 19 sekundi prije kraja poluvremena Dinamo je stigao u prednosti 1:2! Najzaslužniji za vodstvo Dinama bio je Matej Horvat čiji je udarac, nakon obrane Turuka, a uz pomoć stative, odsjeo u mrežu Squarea.

Već u 24. minuti Square je mogao do egala. Daničić je bio u posjedu lopte na šest metara i okrenut tijelom prema Škoriću, međutim prekršajem je zaustavljen od strane Penave koji je za prekršaj dobio žuti karton.  U 28. minuti novi pogodak Dinama (Horvat) za 1:3. Treba istaknuti da je pogotku prethodila dvojbena situacija pred gostujućim vratima nakon čega je Tikvica završio na podu nakon očiglednog udarca u glavu..

Povećale su se potom tenzije, a u žaru borbe žuti karton zaradio je Daničić. Dobili su gosti tako šansu sa 7-8 metara, međutim snažan udarac Kanjuha zaustavila je stativa. U 33. minuti, a nakon prekršaja na Tikvici, drugi žuti karton zaradio je Kristijan Čekol, nakon čega je Square dobio dvije minute igrača više. Nastavila se agresivna igra, a očigledno simuliranje Matije Capara još je više potaklo na agresivnost kod obje momčadi pri čemu su, nakon međusobnog verbalnog prepucavanja, žuti karton zaradili Tikvica i Đuraš kod Squarea i Capar kod Dinama.

Tri minute i 20 sekundi prije kraja Square je zaigrao na sve ili ništa, ulogu vratara preuzeo je Denis Hasanović. Nažalost, prilike se nisu iskoristile te je Dinamo slavodobitno napustio Gospino polje.

USKORO VIŠE… 

1 HMNL – 1/4 FINALE – 2. utakmica

SQUARE – FUTSAL DINAMO 1:3 (1:2)

SD Gospino polje
Suci: Ivan Mujan (ST), Miloslav Šimac (ST)
Gledatelja: 400

Strijelci: 0:1 Kanjuh 15′, 1:1 Kuraja 16′, 1:2 Horvat 20′, 1:3 Horvat 28′

Square – Turuk, Tikvica, Kuraja, Đuraš, Bačić, Primić, Džanković, Tunjić, Darrer, Rezo, Zarač, Hasanović, Konsuo, Daničić

Futsal Dinamo – Škorić, Capar, Čekol, Kanjuh, Penava, Bešlić, Hercigonja, Đulvat, Reed, Horvat, Prgomet