OTVARANJE ZA ČISTU PETICU | Zaslužena pobjeda u velikom derbiju!

Nije se dugo čulo s tribina u Vrgorcu: ‘Bolji su’, zaslužena pobjeda gostiju’. Rijetko koji je gost mogao te riječi dobiti od strane domaćih navijača u doslovno – ledenoj dvorani SD ‘Davor Jović’. Uz to, rijetko koja momčad se može pohvaliti velikim brojem navijača na gostujućim utakmicama kao što je to slučaj za nas.

Pedesetak najvjernijih ispratilo je naše igrače velikim pljeskom nakon potpuno zaslužene pobjede 5-3 s kojom smo skočili na drugo mjesto u poretku!

Međutim, nije moglo gore pred sam početak dvoboja u Vrgorcu. Već se i uoči puta u Vrgorac znalo da kapetan Hrvoje Cvjetković neće nastupiti zbog ozljede aduktora, a uz to na samom zagrijavanju utakmice Maro Đuraš ozljiedio je zglob te nije mogao dati svoj doprinos u ovoj utakmici. Ako uz to dodamo ozlijeđene Micevskog, Konsua te odsutnog Nebergoja i kartoniranog Džankovića onda se zna prava vrijednost ovih bodova!

Izuzev svih nedaća krenulo je u odlično. Iako su gosti prvi zaprijetili (Suton), bilježimo vrlo rasploženog mladog Mateja Perića u više navrata. Prvo je u 5. minuti pokušao škaricama, a minutu poslije odlično je probio lijevu stranu, no sekundu-dvije je zakasnio Ante Daničić.

U 7. minuti na semaforu je 0-1! Nakon kontre, Blago Gašpar odlično ‘vara’ svogčuvara te na drugoj strani nesebično dodaje Peleu koji s oko 10-11 metara silovitim udarcem, uz pomoć stative, pogađa za potpuno zasluženo vodstvo! ‘Zagrlizli’ su potom domaćini, Martinac je uputio snažan udarac, no pored vrata, a nakon njega bilježi se i pokušaj Sutona iz okreta, no Primić je bio siguran.

Vrlo sadržajna i zanimljiva utakmica nikoga na tribinama nije mogla ostaviti ravnodušnima, a dokaz tome su i povremene ‘iskre’ s obje strane. U 16. minuti imali smo jednu pravu priliku za 2-0; nakon kontre koju je Pele povukao, Perić je bio sam na 6 metara, no njegov udarac brani vratar Rašić! Kako nismo iskoristili šansu za povećanje, domaćini su to s druge strane iskoristili te nakon odbijanca stigli do egala (Martinac) 1-1! Tri minute prije kraja skupili smo pet akumuliranih – izdržalo se bez prekršaja, a naprotiv, stigli smo i do druge prednosti! Kontru je povukao Pele koji je prošao po lijevoj strani te silovitim udarcem pogodio za 1-2!

U nastavku ista slika i prilika. Prilike sijevaju s obje strane, a najveća prigoda bilježi se u 23. minuti kada Daničić pogađa vratnicu! I domaćini opasni, vratnica se uzdrmala i s druge strane! Ne treba posebno isticati ulogu Zorana Primića koji je u više navrata iskazao svoj potencijal! Minutu poslije, novi pogodak u mreži domaćina! Marko Kuraja je prošao po strani te na drugoj stativi uposlio Mateja Perića koji nesmetano, prsima, šalje loptu iza leđa vratara Rašića za 1-3!

Nešto su opasniji bili domaćini nakon našeg trećeg pogotka, no tek u 33. minuti sve prilike dolaze do izražaja. Upravo u toj minuti Vrgorac stiže do egala! Prvo je Jurjević silovito pogodio ispod vratnice za 2-3, a svega par sekundi poslije Martinac pogađa za egal (3-3)! U 34. minuti trener Bačić uvodi igrača-vratara (Kuraja), no bez prave prlilike. U 35. minuti Ante Daničić prošao okrenuo je čuvara te potom varkom izbacio idućeg, a potom bez pogreške pogodio iza Rašića za 3-4! Kao i u prvom dijelu, pet akumuliranih na našem kontu četiri minute prije kraja. Gosti su minutu i pol krenuli s igrače viška, a prvu pravu priliku su imali već u prvom napadu, no kad su svi već vidjeli loptu u mreži ukazao se Primić bravuroznom obranom!! U posljednjim sekundama Pele ramenom(!) dodaje na drugu strau za Stjepana Reza koji pogađa za konačnih 3-5! 

Za vrijednu pobjedu svoj su doprinos večeras dali Primić i Turuk (vratari), Kuraja, Pele, Gašpar, Daničić, Rezo, Bandur, Darrer, Perić. S ovom pobjedom preskočili smo upravo Vrgorac. U idućem kolu dočekujemo Jesenje (25. siječnja) od 19 sati u SD Gospino polje!