ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA SINIŠU BAČIĆA | ”Pokušat ćemo nastaviti tamo gdje si stao, a ostala ti je jedna neostvarena želja…”

Komemoracija za Sinišu Bačića, tajnika Malonogometnog kluba Square i jednog od osnivača, tehničkog tajnika hrvatske malonogometne reprezentacije te načelnika Upravnih poslova Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, održana je ovog petka u sportskoj dvorani Gospino polje.  Obitelj, brojni prijatelji i kolege oprostili su se od našeg Baća koji nas je napustio ove srijede u 60. godini života.

S nama je proveo 30 godina otkako je 1992. postao dio MUP-a te je radio u upravnim poslovima naše policijske uprave. Kada toliko vremena provedete radeći s nekim, osoba postaje više od kolege. Postaje prijatelj jer s njime dijelite i privatne stvari. Posebno će nedostajati kolegama iz upravnih poslova kojima je dugi niz godina bio voditelj. Ono što će ostati duboko u nama je sjećanje na Sinišu kojem smo se u svakome trenutku mogli obratiti za potporu i savjet. Hvala mu za svu dobrotu i razumijevanje koje je iskazivao prema nama. Dragi Siniša, uvijek si znao što reći i napraviti pa i u onim teškim i napornim danima. Bio si prvi kada je trebalo raditi i zaštititi, a zadnji kad bi se trebalo poći doma. Nikada ti ništa nije bilo teško, nikada nisi bio umoran, bolestan. Nikada se nisi žalio. Tvoja velika osobina je poniznost. Bio si cijenjeni pripadnik našeg grada i cijele Lijepe naše koju si iskreno volio. Ovih dana ne možemo odgovoriti na sve pozive šokiranih i tužnih kolega iz Splita, Zadra, Zagreba. Hvala ti za sve lijepe priče koje si s nama podijelio. Teško je suspregnuti suze i prihvatiti da te više nema. Ostavio si nas kad smo se tome najmanje nadali. Iza sebe ostavljaš život vrijedan poštovanja, ali u nama veliku prazninu i duboku tugu koju ne možemo ispuniti – riječi su načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića.

Birao je riječi i Boris Durlen ispred Hrvatskog nogometnog saveza gdje je naš Baćo bio od prvih dana tj. od 1994. godine.

– Baćo je bio čovjek koji je apsolutno dominirao svojoj preciznošću, svojom osebujnošću, predanim radom. Nikada se iza njega nije trebalo provjeravati je li se nešto napravilo. Baćo je sve radio samozatajno. Bilo je dovoljno samo njegovo prisustvo. Kad smo čuli da je umro, primio sam pozive iz svih krajeva naše futsal obitelji. Nisu mogli vjerovati da je jednostavno nestao. Ali, SIniša ne može nestati. Velika praznina će stati u hrvatskom futsalu, međutim, pamtit ćemo ga. Mi ćemo biti ti koji ćemo na njega podsjećati i sugerirati da se nastavi njegovim koracima. Bio je prava moralna vertikala. Ponosni smo što smo bili dio njegove obitelji jer stvoriti takve uvjete i takav status u sportu nije jednostavno. Nastojat ćemo sve napraviti da njegov nezaboravni rad ostane u trajnom sjećanju svih nas, kazao je Durlen, a stihovima pjesme oprostio se Mato Stanković, izbornik Hrvatske futsal reprezentacije.

Ivo Dragić, tajnik Zajednice športova Dubrovačko-neretvanske županije istaknuo je: – Sjećam se kad bih pitao ‘Baćo bi li mogo’, odmah bi me prekinuo i rekao ‘Ivo, znaš mene. Nogomet i ništa drugo.’ On bi to odradio vrhunski, bez greške, s istim žarom i emocijom. Prijeporne situacije uvijek je rješavao s nvjerojatnom lakoćom. Sve bi uvijek riješio na svoj način. Uvijek je imao vremena za čašicu razgovora. Žao mi ga je, trebao je još poživjeti, s obitelji i svima nama. Dragi prijatelju, sretan ti put.

Predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović rekao je kako je sve sportaše Grada Dubrovnik duboko potresla vijest da su ostali bez Siniše, čovjeka koji je toliko volio život i sport.

Dao je sve za svoj klub Square, ali i ostale sportske klubove pomažući savjetima, bez obzira je li se radilo o nogometu, košarci, rukometu ili šahu. Upravo je takav bio naš Siniša. Cijelim svojim bićem živio je za sprot. Svojim primjerom nama mlađima bio je uzor. Da budemo bolji, pokažemo talent i ljubav prema sportu, da cijeniš protivnika, da u pobjedi i porazu budeš uzdignute glave. Bio je ponosan na svoje mlađe kategorije Squarea, na lade igrače, djecu ovoga grada koje je usmjeravao. Ostaje u nama velika praznina, ali i ogromni ponos što smo ga imali, što smo skupa s njime dijelili i dobro i zlo, pobjede i poraze. Dragi Siniša, iako si nas napustio, ostavio si nam primjer kakvi ljudi trebamo biti. Falit’ ćeš dragi Baćo, ponosni smo da smo te poznavali i što si bio, jesi i bit ćeš putokaz svima nama.

Na kraju se od Siniše oprostio i sportski direktor MNK Square, Maro Konjevod.

Sinišin doprinos je nemjerljiv. On je s toliko zanosa davao cijelog sebe. Bio je zaista samozatajan profesionalac, prefekcionist. Krasila ga je preciznost. Bio je moralna institucija. Bio je čovjek velikih riječi, smirenog pogleda i uvijek spreman pomoći. Sinišu pamtimo kao pouzdanog i iznimno povjerljivog čovjeka. Bio je uporni tražitelj istine. Siniša nam svima može biti uzor. Pokušat ćemo nastaviti tamo gdje je naš Siniša stao. Ostala ti je jedna neostvarena želja – da se naš Square okiti naslovom  prvaka Hrvatske. Obećajem ti s ovog mjesta da ćemo tu želju ispuniti!

Posljednji ispraćaj Siniše Bačića bit će poslijepodne u Visočanima u 18 sati.