NIJE SVE JOŠ GOTOVO Mavrović: ‘Nikad se nećemo predati…’

Bilo je teško pronaći raspoloženog igrača nakon poraza od Dinama (4:5) u prošli petak. I ovaj put nije se našao pravi recept nakon čak tri pogotka prednosti. ‘Gašenje’ momčadi dogodilo se nakon pogotka Đuraša za visokih 3-0, a u nastavku pročitajte razmišljanje trenera Mavrovića nakon gotovo ovog poraza..

Kako je Vaše perspektive izgledao ovaj gotovo pa nestvaran poraz?

Naravno da je teško podnijeti poraz nakon vodstva od 3 gola razlike, međutim kako je utakmica prolazila tako smo mi padali fizički, a onda je logičan slijed da padnemo i mentalno. Uza sve to i nije bilo sreće u pojedinim trenucima (Daničić kod 4-3 sam na golmana, Rezo stativa)… Golove primamo naivno i u seriji, a plod su zastoja u igri, tj.prestanemo raditi pritisak na dodavanje i ekipe kao što je Dinamo znaju to iskoristiti. Jednostavno se isključimo, prestanemo trčati i protivnik radi stalni pritisak. Pokazatelj je prvih 25 min. u kojima smo u najmanju ruku bili bolji i agresivniji akter. Naš najveći problem je i u tome što prestanemo vjerovati. To nam se događa cijele sezone. Puno pričamo o tome i mislio sam da je dobivena utakmica u Vrgorcu prekretnica.

Što je bilo ključno u padu igre Squarea?

Sam je Daničić primjetio da smo pali fizički,što zbog protivnika,što zbog toga što plaćamo danak što već 2.sezone ne možemo napraviti prave pripreme, a i teško je odraditi mikrocikluse(tjedne treninge) na pravi način jer nikako da nas zaobiđu ozljede, viroze, poslovne obaveze…. Igrači su dali sve od sebe, međutim to u ovom trenutku nije dovoljno. Ostali smo bez bitnih igrača koji su nas ostavili bez najave i nismo stigli reagirati, Cvjetkoviću je to bila prva utakmica nakon ozljede od 3 mjeseca i pritisak je u zadnje vrijeme pao na igrače koji po svojim karakteristikama nisu lideri ili nisu 100% spremni.

Prve godine mog dolaska odradili smo pripreme 50 dana prije početka prvenstva i radio je samo jedan igrač te smo se mogli maksimalno posvetiti obavezama u klubu. To rade prve 4 ekipe na ljestvici i imaju u svojim redovima malo ili nijednog svojeg igrača, te su profesionalne u svakom pogledu. Jednostavno, ovaj sport, ako želiš biti u vrhu ne prizna površnost. Moraš biti u njemu 100%. Nije to samo problem futsala u Dubrovniku, nego i u drugim sportovima u gradu..To je realnost u ovom trenutku.

Poraz toliko nije utjecao na poredak na ljestvici, međutim zasigurno je još više psihički, no inače, utjecao na igrače. Mogu li se naši mladići oporaviti već uoči gostovanja u Splitu?

Što se tiče tablice, sve se još može ispraviti jer imamo 3 utakmice kući protiv Sl. Broda, Potpićna i Alumnusa koje moramo dobiti.
Naravno da utakmica u Splitu pada u teškom trenutku, ali tu se izgrađuje karakter i moramo dati svoj maksimum. U svaku utakmicu treba ući sa vjerom i željom za pobjedom i ovaj poraz treba izbrisati iz memorije jer je to prošlost. Čeka nas nova utakmica i moramo se okrenuti samo njoj. Nema vremena za plakanjem, a i nema smisla.

Square, unatoč ovome porazu, ima još šansi za mjesto u doigravanju. Slijedi nam teško gostovanje u Splitu, a potom završnica Kupa u Makarskoj..

Nakon MNK Splita nas čeka završnica Kupa Hrvatske gdje smo se plasirali među 8 najboljih i zato igrači Squarea glavu gore i nema predaje. Pokazali smo da bez obzira na lošije rezultate, imamo srca i sve te utakmice protiv najboljih su bile u rezultatskom egalu cijele godine. Nikad se nećemo predat i dok god postoji šansa, borit ćemo se sportski za klub i grad.