NAKON 3:0 ‘BLACK-OUT’ CIJELE MOMČADI: DINAMO OKRENUO I SLAVIO 5:4!

Luda utakmica odigrala se između Squarea i Futsal Dinama u Gospinom polju pred više od 600 gledatelja. Bio je to okršaj momčadi koje su žarko htjele pobjedu, Square za priključak za mjesto u doigravanju, a Dinamo za proboj na drugo mjesto.

Početni pritisak naše momčadi urodio je plodom već u 4. minuti kada je Bačić pogodio za 1:0. Nervozni Zagrepčani na teatralne načine pokušavali su do prekršaja, međutim sve im je ostalo na pokušajima.  U vrlo otvorenoj i agresivnoj igri,  a zahvaljujući polukontri Micevskog, semafor je u 18. minuti pokazivao 2:0!

Na početku drugog dijela dvije-tri vrlo dobre šanse za povećanjem prednosti, međutim zagrebački vratar bio je u tim trenucima na nivou. Ipak, njegov trenutak dekoncetracije urodio je plodom u 27. minuti kada je bespotrebno izašao na 6-7 metara gdje ga je nadskočio Đuraš i glavom poentirao za 3:0!

Nakon toga  – ono što futsal čini uvijek zanimljivim i jedinstvenim. U posljednjih 12 minuta gledatelji su vidjeli ukupno šest pogodaka!

Dinamo je iskoristio pad u igri naše momčadi, a uz ‘black-out’ kompletnih igrača treba istaknuti da se desetak minuta prije kraja Micevski ozlijedio te je taj podatak itekako išao u prilog Zagrepčanima.

Kanjuh prvi koristi povratnu loptu i pogađa u rašlje za 3:1, a nedugo zatim i Ziberi koji koristi odbijanac (3:2). Sedam minuta prije kraja Horvat lijevom nogom, sa oko 10-11 metara prizemnim udarcem pogađa za egal – 3:3!

Tu priči nije kraj; naši igrači, iako na izdahu snage, preko Đuraša dolaze do četvrte prednosti (4:3), ali s druge strane ekspresno Penava pogađa za novi egal – 4:4!

U triler završnici Horvat iskosa pogađa za prvo vodstvo Dinama (4:5), a Marinko Mavrović u tim trenucima poseže za igračem – vratarom, međutim u posljednje tri minute nismo mogli realizirati ponuđeno.

Dinamo je u novoj triler utakmici izašao kao pobjednik, približno na način kao i u Zagrebu u prvom dijelu sezone kada je slavio 7:6.

 

Povratnik Ante Daničić prokomentirao je poraz od Dinama: – Nadam se kako ćemo ponešto naučiti iz pogrešaka te kako ćemo već u narednoj utakmici biti bolji. Smatram kako je našem porazu kumovao pad koncentracije. Slobodno mogu konstatirati kako smo sami sebi postigli pogotke. Upali smo u jednu rupu iz koje se nismo uspjeli izvući. Premda smo imali dobrih faza utakmice u kojima smo vrlo dobro stajali na terenu i vršili dobar pritisak na Dinamovu prvu obrambenu liniju, s našom igrom nisam i ne mogu biti zadovoljan.

Iduću utakmicu igramo u Splitu protiv FC Split Tommy.