KUP GRADA ŠIBENIKA PRIPAO AKTUALNOM PRVAKU SLOVENIJE | Bačić: ‘Zadovoljan sam zalaganjem svih igrača’

Jučer je odigran 3. po redu Kupu grada Šibenika na kojem je nastupila naša momčad u sklopu priprema za predstojeću sezonu. Na turniru su još nastupili Crnica, kao domaćin turnira, FC Split i FC Dobovec, aktualni prvak Slovenije.

Naša je momčad u polufinalu imala jako težak zadatak – savladati slovenskog prvaka te se probiti do finala. Slovenci su upisali pobjedu 1:0 te na taj način ostvarili plasman u finale te su kasnije i potpuno zasluženo podigli pokal za najbolju momčad turnira svladaši Split s čak 4:0.

U susretu protiv Dobovca pogodak odluke pao je već u 5. minuti. Naša je momčad imala priliku 6 sekundi prije odlaska na odmor anulirati prednost Slovenaca, međutim kapetan Cvjetković nije bio precizan iz penala.

Odmah nakon završetka utakmice protiv Dobovca igrali smo susret za treće mjesto protiv Crnice. Do izražaja je došao umor iako su naši mladići svim snagama pokušavali dohvatiti rezultat..

– Na kraju četvrto mjesto i dva poraza. Ne zvuči lijepo, ali u ovom dijelu priprema rezultat je ipak u drugom planu. Nije nam na ruku išlo to sto smo igrali dvije utakmice odmah jednu iza druge pa se u toj drugoj osjetio i popriličan umor, rezimirao je naš trener Toni Bačić jučerašnje gostovanje na Kupu grada Šibenika te se posebno osvrnuo na detalje u obje utakmice:

Polufinale smo igrali s prvakom Slovenije, Dobovcem. To je ekipa koja je sastavljena od niza nositelja igre reprezentacije Slovenije pojačana s 2,3 bivša i sadašnja reprezentativca Hrvatske. Odigrali smo dobru utakmicu, bili u egalu do samog kraja te na kraju izgubili 1-0 uz naš promašen penal. Za treće mjesto smo igrali s domaćinom, Crnicom i izgubili 4-2. Zadovoljan sam jer sam vidio na kojim to detaljima moramo još dosta raditi, ali i koje su nam jake strane, u čemu smo već sad na jako dobrom nivou. Zadovoljan sam zalaganjem svih igrača i pred nama je razdoblje za napredak, a siguran sam da ćemo početak prvenstva dočekati spremni, zaključio je Bačić.

Naša se momčad iz Šibenika vratila s pokalom za fair play.

3. KUP GRADA ŠIBENIKA

1.mjesto: FC Dobovec
2.mjesto: FC Split
3.mjesto: MNK Crnica
4. mjesto: MNK Square
Najbolji vratar: Filip Radaj (Mnk Crnica)
Najbolji strijelac: Antonio Sekulić (FC Split)
Najbolji igrač: Robert Grbić (FC Dobovec

Davor Lopin, 15. rujan 2018.