KREĆE DRUGI DIO 1. HMNL | Trener Bačić: ”Mislim da imamo kvalitetu za play off i uvjeren sam da ćemo ga i igrati ove sezone!”

Utakmicom u Zagrebu kontra Uspinjače nastavljamo drugi dio sezone u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi. Na startu drugog dijela dva protivnika po mjeri i utakmica osmine finala Kupa Hrvatske.

Prvo će naši mladići u subotu u 19 sati odigrati redovno kolo protiv Uspinjače (Sutinska Vrela), a već u nedjelju, 18. veljače od 16 sati u Petrinji odigrati utakmicu osmine finala Kupa Hrvatske. Prva domaća utakmica u drugom dijelu sezone igrati će se u slijedeći petak, 23.veljače kada u Gospino polje stiže MNK Osijek.

U nastavku možete pročitati razmišljanje našeg trenera Antuna Bačića o odrađenim pripremama, novim igračima te o tome može li pojačani Square dohvatiti doigravanje za prvaka Hrvatske…

 

Koliko si zadovoljan odrađenim pripremama?

– Vrlo sam zadovoljan jer smo dosta rano krenuli s pripremama pa iako smo još u uvodnim danima imali neke probleme s ozljedama i kasnijim priključivanjem nekih igrača, ekipa je na okupu skoro mjesec dana i mislim da smo odradili dobar posao i da spremni čekamo drugi dio sezone.

U klub je stigao povratnik, Tomo Bevanda i mladi 20-godišnji Blago Gašpar. Koliko si zadovoljan njihovim pristupom?

– Što se tiče dolazaka, vratio nam se Tomislav Bevanda te je došao Blago Gašpar, obojica iz Zrinjskog. Također je dobra stvar da nas nitko nije napustio u ovom prijelaznom roku. Jedine nam glavobolje zadaju ozljede Micevskog (duži period) i Konsua (ozljeda lakše prirode) te još nepotpuno priključivanje Daničića, kojeg je život odveo u Njemačku. Nadam se da ćemo s njihovim povratcima biti još jači. Sto se tiče Bevande, on je došao poprilično izvan ritma, a sve zbog bolesti, ali trenira sve bolje i mislim da će nam, ako bude sreće i zdravlja biti veliko pojačanje za drugi dio. Gašpar je mladić koji dosta obećava i ako se pravilno razvije mislim da će biti odličan igrač.

Danas igramo protiv ‘Žute podmornice’ – zagrebačke Uspinjače, što navijači Squarea mogu očekivati? Samo 24 sata od utakmice u Zagrebu putujete u Petrinju gdje igrate Kup utakmicu. Za očekivati je lagan prolaz?

– Upravo smo stigli u Zagreb gdje nas večeras očekuje dvoboj protiv Uspinjače. Svjestan sam da su oni dobra ekipa i da je svako gostovanje užasno teško, znam da smo dosta napredovali i da uz maksimalnu izvedbu svakog našeg igrača možemo u Dubrovnik donijeti sva tri boda. Dan iza igramo u Petrinji kup i mislim da će dosta toga ovisiti baš o našoj predstavi u subotu protiv uspinjače. Ako tada budemo pravi i napunimo se samopouzdanjem to ćemo prenijeti i na nedjelju i ja se nadam proći u četvrtfinale kupa.

Može li (pojačani) Square dohvatiti doigravanje za prvaka Hrvatske?

–  Mislim da imamo kvalitetu za play off i uvjeren sam da ćemo ga i igrati ove sezone. Iako sam svjestan da 5-6 ekipa cilja na ta dva preostala mjesta (uz Split, Dinamo, Vrgorac i Makarsku) vjerujem da ćemo se mi tu ugurati i prirediti navijačima prave poslastice u play offu. Dosta toga će usmjeriti prva dva kola, Uspinjača vanka i Osijek doma, ali svakako neće biti lako, bit će to borba do zadnjeg kola, a ja očekujem slavlje s navijačima u Gospinom polju.