KOBAN PRVI PRODUŽETAK | Split poveo u četvrtfinalnoj seriji

Produžeci su odlučili pobjednika prve četvrtfinalne utakmice. Kobnim tj. presudnim se pokazao prvi produžetak u kojem su gosti postigli tri pogotka u razmaku tri minute. Nakon40 minuta drame rezultat je glasio 2:2, a nakon produžetaka 2:7 za Splićane koji su tako poveli 1-0 u četvrtfinalnoj seriji. Momčad koja prva stigne do dvije pobjede igrat će u polufinalu prvenstva Hrvatske..

 

Gosti su prvi zaprijetili i to preko Josipa Sutona u 2. minuti ali se Zoran Primić istaknuo odličnom obranom. Od samog početka vrlo atraktivna utakmica s obje strane, a naša je momčad do prve prave prilike stigla u 3. minuti kada je Gašpar probio lijevu stranu te uposlio Bruninha čiji udarac s oko 5-6 metara odlazi tik uz lijevu stativu!

Za izdvojiti je u 8. minuti udarac kapetana Cvjetkovića, nakon odličnog solo prodora, kojeg na kraju zaustavlja vratar Luketin. Imali su i gosti prilika (Genario, Luketin), no Primić je do 11. minute imao 5 obrana. U prvom dijelu utakmice atraktivan futsal s obje strane, a taktička nadmudrivanja trenera Bačića i Mavrovića zaista ne treba posebno isticati. U 17. minuti majstorski prodor Josipa Sutona ali i ovaj put Primić uspješniji!

U pravoj muškoj utakmici nije nedostajalo i žustrine, a u 16. minuti deblji kraj, nakon naguravanja, izvukao je Ante Danićić koji je dobio žuti karton, a nedugo zatim ‘požutio’ je i Blago Gašpar. U 18. minuti skupili smo pet akumuliranih prekršaja, a gosti isti zbroj svega minutu poslije. Svega 23 sekunde prije odlaska na odmor zaprijetio je Marinović prizemnim udarcem, no njegov udarac završio je pored desne stative s čime se ujedno i zaključilo prvih 20 ratničkih minuta.

Već u 21 sekundi nastavka Pele silovito s oko 12-13 metara trese vratnicu, a upravo je njegov udarac najavio ‘torpediranje’ prema vratima Luketina. U prvih pet minuta Bruninho, Daničić, Cvjetković, a potom i Rezo najavili su ono što je visilo u zraku svih 25 minuta, a to je pogodak!

U 28. minuti kapetan Cvjetković presjekao je loptu na sredini terena te povukao kontru, a na kraju nesebično uposlio Mara Đuraša na lijevoj strani koji pogađa za 1:0! Par sekundi poslije Peleov udarac iz poluvoleja završava pored vratnice. S druge strane, točnije u 29. minuti, Dario Marinović postiže pogodak za 1:1 nakon što se lopta u okršaju Marinović-Bruninho-Cvjetković odbila i s(p)retno završila iza leđa Primića.

U 32. minuti drugi žuti karton zaradio je Toni Kirevski, a u istoj minuti, zbog prigovora je požutio i Dario Marinović. U igri s igračem viška nismo mogli do pogotka iako su prijetili Pele, Cvjetković i Đuraš. Svega 23 sekundi nakon što je Split bio kompletan uslijedio je pogodak u našoj mreži (Genario)! U 36. minuti ponovno na scenu stupa Maro Đuraš koji prolazi kroz obranu Splita, a potom i vara Luketina za izjednačenje – 2:2! Minutu poslije skupili smo peti akumulirani prekršaj.U 38. minuti Ante Daničić dva puta silovito prema vratima Splita, no u oba navrata Luketin uspješniji! S druge strane brza kontra gostiju, udarac Sekulića zaustavlja stativa!

PRODUŽECI
Već nakon 55 sekundi produžetaka gosti su stigli do novog vodstva! Nakon ubačaja iz kornera, Ćorluka upošljava samog Josipa Sutona koji nesmetano sa 3-4 metra pogađa za 2:3! U 43. minuti šesti prekršaj napravio je Bruninho, a precizan iz udarca s deset metara bio je Dario Marinović za 2:4! U istoj minuti Kosor postiže pogodak za 2:5 nakon asistencije Sekulića. U posljednjim sekundama prvog produžetka Luketin dugom loptom upošljava Alena Marića koji glavom postiže pogodak za 2:6!

U 47. minuti Daničić se našao sam pred Luketinom, međutim vratar Splita upisao je 18. obranu, a minutu poslije u dva navrata bio je uspješniji od Gašpara. U 48. minuti upravo se vratar Žarko Luketin upisao u strijelce za konačnih 2:7! 

Druga utakmica četvrtfinala igra se u petak, 26. travnja od 20 sati u maloj dvorani SC Gripe u Splitu.