Ivan Matan: ‘Ovo je za Alumnus izuzetno bitna utakmica’

Uoči puta u Zagreb gdje nas u utorak, 13. studenog očekuje dvoboj protiv Alumnusa nakratko je pred naš mikrofon stao Ivan Matan, igrač MNK Alumnus i ujedno reprezentativac Bosne i Hercegovine. Pročitajte u nastavku njegova razmišljanja uoči sutrašnjeg dvoboja u kojem Alumnus ne može računati na njegov doprinos zbog ozljede…

– Po povratku iz Makedonije, gdje sam boravio na pripremnom turniru s reprezentacijom sam osjetio jaku bol u desnom stopalu. Jednu utakmicu sam preskočio radi žuljeva na lijevom stopalu. U Zagrebu sam obavio rengen desnog stopala koji je otkrio da imam problema sa sezamskom kosti u desnom stopalu. Morati ću nakon kontrole za par dana obaviti magnetnu rezonancu kako bih saznao da li su to kronične posljedice. Nadam se da neću morati ići na operaciju, te da ću moći što prije krenuti s pripemama za drugu polusezonu. Nažalost, protiv Squera je moja prva utakmica u 6. sezoni u 1.Hmnl gdje neću nastupiti radi ozljede, rekao je Ivan Matan te dodao par riječi o Squareu i samoj utakmici:

Što se tiče momčadi Squarea, smatram da je to ekipa sastavljena od odličnih igrača koja ima fenomenalnog trenera. Posebno poznajem suigrače iz reprezentacije, Bevandu i Ivankovića koji se u posljednje vrijeme dižu u formi. Svakako kapetan Cvjetković i Đuraš su kalibar reprezentacije i ostali domaći momci koji su se podigli dolaskom Mavrovića. Momčad je opasna u raznim segmentima igre. Ovo je Alumnusu izuzetno bitna utakmica, koja će dobrim dijelom usmjeriti sezonu. Iako neću moći nastupiti, vjerujem u svoje suigrače, očekujem tvrdu i napetu utakmicu, nadam se da će nas sreća pomaziti što nije bio slučaj protiv Uspinjače.

U kakvom stanju Alumnus dočekuje Squarea?

 Imamo problema s ozljedama što je rezultat teške polusezone i nažalost teških uvjeta za rad. No, vjerujem da ću samo ja s tribine gledati utakmicu, a svi ostali nastupiti. Volio bih vidjeti Square i Alumnus u doigravanju, reprezentativci BiH to uistinu zaslužuju, zaključio je Matan.