ISPRED MIKROFONA | Predsjednik Željko Raguž, Mato Cvjetković i Zoran Primić

Morao je i prvi poraz jednom doći međutim kada se na ovaj način izgubi derbi svima je jasno da se mnogo toga mora još popraviti unatoč, istaknut ćemo, neujednačenom sudačkom kriteriju. Zanimljivosti i usporedbe radi, u zapisniku nakon utakmice je navedeno da ”spornih situacija nije bilo te da je suđenje na očekivanoj razini, bez utjecaja na tijek igre i konačan rezultat”….

Suprotnog smo mišljenja, a istaknut će to i Mato Cvjetković iako smo na kraju čvrsto stisnuli ruku domaćima jer smo imali niz propuštenih prilika (vratnica, stativa…) pogotovo pri naletima za smanjenje rezultata. Uz izjavu Mata Cvjetkovića pročitajte i mišljenje vratara Zorana Primića.

U nastavku pročitajte njihova razmišljanja nakon prvog ovosezonskog poraza ali i izjavu predsjednika Željka Raguža...

Došli smo ipak prvom favoritu lige ali mislim da smo bili sigurno ravnopravni u ovoj utakmici. Prvi gol je naša greška, a poslije toga se ozlijedio Micevski.. Unatoč svemu, mislim da su suci malo više imali hrabrosti suditi ono što su trebali suditi, mišljenja sam da je domaćin trebao utakmicu završiti s minimalno dva crvena kartona. Upravo je to i problem igranja u ovoj dvorani, kad god dođemo uvijek se vuču neki repovi. Ispadamo mi kao neki ‘divljaci’, a ako su ovo naši najbolji suci onda je naš futsal u velikim problemima! – jasan je bio naš pomoćni trener Mato Cvjetković koji dakako ima pokriće za iznesenu izjavu.

Zoran Primić je nakon utakmice bio vidno tužan, a kako i neće kad smo primili jeftine pogotke te prokockali ono što je bilo nemoguće promašiti…

Imamo velike oscilacije u igri.. Kod 0-0 se bojimo, a kad su domaći zabili pogodak za 1:0 počeli smo nešto i igrati ali se opet opustimo.. Nakon smanjenja na 2:1 pokušavamo ali nemamo konkretne prilike. Na kraju, malo sam razočaran jer sam mislio da možemo više. Pojedinci se trebaju više probuditi i biti konkretniji i kasnije će to sve biti dobro. Iz ovog poraza nemamo što padati u igri nego samo trebamo naučiti i ne ponavljati greške. Mi smo praktički ovdje sami sebi dali tri-četiri pogotka tako da to više ne smijemo ponavljati te naučiti što više iz ove lekcije. Jednostavno moramo pobijediti Dinama u Gospinom polju da ostanemo u samom vrhu poretka..

Predsjednik Željko Raguž svjestan je trenutne situacije. U najgorem mogućem trenutku imamo četiri super važne utakmice; nakon utakmice u Makarskoj dočekujemo Dinamo potom odlazimo u goste Uspinjači, a za kraj studenog odnosno početak prosinca u Gospino polje stiže Split.

Situacija oko igračkog kadra nije dobra: Adrijan Micevski je sinoć napustio parket na poluvremenu zbog nove ozljede, Duje Rezo ima ozljedu tetive u stopalu, a Ante Daničić svoj životni put nastavlja u Njemačkoj.. Kad se uz to doda ozljeda Mara Đuraša onda je jasno da će nam u svim slijedećim utakmicama presudna biti podrška s tribina..

Od ovih 12 bodova iz četiri paklene utakmice (NVA gosti, Dinamo doma, Uspinjača vani, Split doma) jedino s čim bih bio zadovoljan je šest bodova te potom u posljednja dva kola minimalno četiri boda (Osijek vani, Crnica doma). U siječnju ćemo dovesti pojačanja te jurišati u lov na Makarane. Poraz je kad tad trebao doći, a bolje i sada nego u samom finišu prvenstva. Imamo problema s kadrom međutim to će biti lako ‘probavljivo’ uz neizmjernu podršku naših navijača kojih ovim putem pozivam na derbi protiv Dinama u idući petak, riječi su predsjednika Željka Raguža.