HANS MATIĆ: ”Ne smijemo i nećemo poletiti! Još nam otprilike 6 bodova nedostaje za ostanak!”

Nakon vrijednog uspjeha protiv Olmissuma (3:1) i 12. osvojenog boda svoje razmišljanje nakon 5 odigranih kola dao je trener Hans Matić koji pak vjeruje kako dioba prvog mjesta nije slučajna..

Da mi je netko 11. kolovoza, kad sam preuzeo momčad, govorio kako ćemo biti prvi nakon 5 odigranih utakmica rekao bih mu da je smješan. Jednostavno, vidjelo se i u Kup utakmici da protiv prvaka – možemo i samo je bilo pitanje tko je u ovih proteklih mjesec dana bolje radio, mi ili oni. Tu nije bilo prednosti ni njima ni nama što se tiče pauze zbog koronavirusa te reprezentativnih okupljanja i utakmica. Očito smo mi bolje radili, očito smo mi hrabrije ušli u utakmicu i očito smo mi bili ti koji su više htjeli. Kad hoćete onda vas i sreća pogleda kao što je bio slučaj kod našeg trećeg pogotka..

Trener je pak dao ocjenu odličan svim igračima uključujući i vratara Alena Turuka.

Alen je odigrao vrhunsku utakmicu, ostatak momčadi maksimalno borben.. Ja sam njima prije utakmice u svlačionici rekao: ”Vi ste 14 Spartanaca koji izlaze na parket, do sada ste u 5 utakmica izašli pošteno i sa štitom u rukama i nitko vam ništa ne može prigovoriti. Danas, na štitu ili sa štitom. Jednostavno, izađite nemojte se osramotiti i dajte sve od sebe. Ako budete iskoristili bilo koju priliku Bog će vas pogledati i pobijedit ćemo”. Na kraju je tako i bilo, 14 Spartanaca je izašlo iz dvorane podignute glave sa štitom u rukama.

Uoči šestog kola i gostovanja kod Uspinjače u Zagrebu crveno plavi su skupili 12 od maksimalnih 15 bodova. Mnogi su mediji pisali i pišu i dalje: ”Čudo u Gospinom polju, Senzacionalna pobjeda Squarea…” Zaista, ovo i je iznad svih očekivanja?

Da, nedostaje nam još otprilike 6 da ostanemo u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi, kratko je odgovorio Matić te nastavio:

Cilj je ostanak. To smo pričali prije sezone, sada kad smo prvi (dijelimo prvo mjesto) ili nekad kad budemo na nižoj poziciji. Ne smijemo poletit. Moramo čvrsto biti na zemlji, ovo je plod rada i zalaganja na treninzima. Uvijek ću spominjati kako je Osijek prije dvije godine bio prvi nakon 5 kola te je ispao na kraju iz lige… Znači ne smijemo poletit! Ako budemo promijenili pristup utakmici i bilo kojem drugom protivniku – osvetit će nam se! Ako se budemo držali ovako iz utakmice u utakmicu onda će nam se to sve vraćati kako nam se sad vraća i onda smo mirni za jedno mjesec dana vjerojatno ili koliko Bog da.., zaključio je Matić te na kraju čestitao svim dubrovačkim klubovima (rukometašima, odbojkašicama, košarkaši(ca)ma…) na izvrsnoj suradnji tijekom perioda pandemije koronavirusa:

Hvala svima. Svim dubrovačkim klubovima koji su uz nas i kad je bilo najteže i kad je najbolje. Uvijek su bili naša podrška i mi njima. Jedino tako možemo dalje u nove pobjede. Svima pružam javno ruku podrške i jedva čekamo da se otvore tribine dvorane kako bi jedni drugima mogli dati podršku kao vjerni navijači kako je to bilo i prošle sezone!