Daničić sretan zbog povratka: Uvijek ću na terenu dati sve od sebe!

 

„Squareovi su čelnici prema meni iskazali veliko poštovanje, a istodobno su me uvjerili kako je moj povratak u dubrovački klub prava stvar. Ipak je Square moja ekipa u kojoj igraju moji prijatelji s kojima sam odrastao. Dakle, nije me trebalo dugo nagovarati”, otkriva Ante Daničić kojega povratak u Dubrovnik raduje zbog, kako kaže, mnoštvo razloga.

„Kada otiđete iz svojega doma, tada se na stvari gleda drugačije i mnogo više cijenite sitnice. Vesele me pune tribine Gospinoga polja i cjelokupna atmosfera koja je stvorena oko Squarea otkako se klub povratio u prvu ligu. Veseli me što znam kako se sa svojim suigračima mogu suprotstaviti najboljim igračima na ovdašnjem području. Bez obzira na renome naših suparnika, već sam sada siguran kako nitko protiv Squarea unaprijed ne može upisati bodove.”

Tridesetogodišnji Dubrovčanin posljednjih je godinu dana proveo u Njemačkoj igrajući za Futsalicious Essen. Tvrdi kako je sretan što se okušao u njemačkoj avanturi.

„Dojmovi su vrlo pozitivni. Svoj ću boravak u Njemačkoj pamtiti kao jedno divno iskustvo jer sam se s donedavnim suigračima sprijateljio i slobodno mogu kazati kako sam im podosta taktički pomogao”, pojasnio je pouzdani bek pa je konstatirao kako je njemački futsal još u povojima, ali kako je njegova ekspanzija već započela.

„Futsal je u Njemačkoj neopravdano dugo bio u sjeni zbog raznih inačica maloga nogometa. Tek je nedavno Njemački nogometni savez pružio potporu nacionalnom futsalu te je ujedno formirao reprezentaciju. Premda podrška nije kakva bi trebala biti, uvjeren sam kako će se njemački futsal u budućnosti rapidno razvijati.”

Dok je još boravio u inozemstvu, Ante Daničić redovito je bio na liniji s pojedinim Squareovim igračima. Stoga, potanko je bio upućen u rezultate koje je dubrovačka momčad ostvarivala tijekom jesenskoga dijela tekuće sezone.

„Prvi dio sezone bih ocijenio uspješnim, iako se na našem bodovnom kontu mogao pronaći pokoji bod više. Stanje na tablici je realno, premda sam uvjerenja kako je Square u zadnjoj jesenskoj utakmici trebao pobijediti u Zagrebu protiv Alumnusa”, sumirao je svoje gledište rođeni Dubrovčanin koji smatra kako Square može izboriti ulazak u prvenstveno doigravanje.

„Square se može plasirati u play-off i mišljenja sam kako je to objektivno očekivati, ali jedino ako bude pružao ono što realno može. U slučaju da u svaku utakmicu uđemo s pravim pristupom, tada je doigravanje moguće. Premda imamo jednu od najmlađih ligaških momčadi u kojoj je podosta mladih igrača koji trebaju preuzeti više odgovornosti, svoj optimizam temeljim na momčadskom potencijalu te na činjenici što Square posjeduje jednog od najboljih hrvatskih trenerskih stručnjaka. Znam da nikome nije lagano doći u Dubrovnik i pred našim navijačima osvajati bodove. Mi se, pak, u gostima sa svakim možemo nadigravati i skoro sa svakim možemo očekivati borbu za bodove. Naravno, ponavljam, sve je moguće jedino ako je pristup pravi i ako svi pružimo sve od sebe.”

Klupski kroničari često znaju kazati kako su ‘borbenost’ i ‘neizmjerna želja za uspjehom’ glavne vrline Ante Daničića koji obećava kako neće odstupati od svojega načina igre.

„Nezahvalno je govoriti o sebi, a pogotovo o svojim vrlinama i manama. Svjestan sam kako nisam tip igrača poput Tihomira Novaka ili Darija Marinovića, ali uvijek ću na terenu dati sve od sebe kako bih pobijedio jer teško podnosim poraze. Navijači, stručni stožer i uprava znaju što mogu očekivati od mene tako da obećanja i pompe nisu potrebne. Svi znaju što su od mene dobivali u svakoj pojedinoj utakmici, odnosno u svakoj provedenoj minuti na parketu i zato nema razloga da i ubuduće ne bude tako. Nadam se kako ću svojim igrama pomoći suigračima”, zaključio je, bez dlake na jeziku, ratoborni Ante Daničić u razgovoru za Futsal Magazin.