BODOVI PUT SPLITA Probudili se deset minuta prije kraja

FC Split Tommy slavio je u derbiju šestog kola 1. Hrvatske malonogometne lige. Square je pred više od 600 gledatelja poražen 3:2 (1:0), međutim hrabri Dubrovčani pokazali su karakter te su unatoč 0:3 u 23. minuti stigli na samo pogodak zaostatka u 35. minuti…

Split je poveo u 1. minuti preko Grcića, a taj je rezultat stajao na semaforu sve do 23. minute kada je Rodriguez pogodio za 0:2, a potom Babić za 0:3.

Hrabri igrači Squarea nisu tada podigli bijelu zastavu – upravo suprotno, pokazali su odličan otpor te su u 35. minuti stigli na samo pogodak zaostatka (2:3)! Dvije minute do kraja Marinko Mavrović uveo je igrača – vratara, a u posljednjoj sekundi Žarko Luketin je izvrsnom obranom spasio svoju momčad!

Bila je vidljiva tuga na licima igrača Squarea, međutim još su jednom dokazali da za njih ne postoji bijela zastava. Pokazali su karakter u ključnim trenucima, odgovorili Splitu na 0:3 te u posljednjim minutama silnim naporima pokušavali do toliko željenog boda…

Sreća nas jednostavno ne prati.. Zadnja sekunda u Zagrebu pobjeda Dinama, a nama sada u zadnjoj sekundi Luketin obrani udarac za izjednačenje.. Imamo dosta grešaka u zadnjoj liniji, svi njihovi pogotci su plod naših grešaka.. Igrali su presing, a mi smo primali prejeftine golovi, međutim opet smo se uspjeli vratiti nakon 0:3. Mentalno, nažalost nismo jaki u ovim velikim utakmicama, nemamo koncetraciju svih 40 minuta. Osciliramo u glavama od euforije do poraza – kada uspijemo stanje u glavama i na terenu konsodilirati onda će doći bolji rezultati..., riječi su Marinka Mavrovića.

Više od 600 gledatelja nije ostalo kratko za malonogometna uzbuđenja, dapače, dubrovački malonogometaši ovim su pristupom i borbom upravo pozvali sve na novi derbi – u utorak, 15. studenog dočekujemo Nacional Zagreb (19 sati)!