ALUMNUS – SQUARE: Je li vrijeme za bod(ove) ‘sa strane’?

U posljednjem kolu prvog dijela sezone odlazimo u goste zagrebačkom Alumnusu. Susret 11. kola igrati će se u subotu, 16. prosinca od 20.30 sati u Martinovci.

Bit će to vrlo važan ogled za obje momčadi. Alumnus je u deset odigranih utakmica upisao četiri pobjede, a od kojih dvije u gostima. Slavili su igrači trenera Jakova Ungarova na teškom gostovanju u Osijeku (2:3) te u Labinu kod Albone Potpićan (0:10). Preostale dvije pobjede ostvarili su protiv Uspinjače (5:4) i Broda (7:4). Ukupno 12 osvojenih bodova zagrebačku je momčad gurnulo na diobu šestog mjesta koje dijeli sa Crnicom i Brodom.

Square je i nakon pobjede ostvarene bez borbe i dalje ne pretposljednjem mjestu, međutim upravo je ovo utakmica u kojoj se moramo nadati prvim bodovima ‘sa strane’ jer su naši mladići uvelike zaslužili nove bodove za svu prikazanu borbu u svim proteklim utakmicama.

Sutra nas očekuje utakmica u Zagrebu, protiv ‘Studenata’. Oni već dugi niz godina igraju jedan prepoznatljiv futsal, s puno trke i jako agresivan. Bez obzira u kakvom sastavu bili, drže svoj ritam, igraju svoju igru i za sada im ide odlično. Mi imamo svojih problema, koji nas muče kroz cijelu jesen, a to su ozljede, ali smo svjesni da nam ova utakmica može donijeti jako puno i zato ćemo učiniti sve da ostvarimo pozitivan rezultat i uključimo se u borbu za playoff. Očekujem borbenu utakmicu i nadam se da ćemo se mi veseliti, jasno će trener Bačić koji se potom osvrnuo na preostale utakmice posljednjeg kola prvog dijela sezone:

U ovom nas kolu očekuju niz zanimljivih susreta, a najzanimljivije će biti večeras u Splitu i sutra u Makarskoj.
Split je svakako favorit, ali neće im biti lako, jer Nacional je pokazao da, iako možda nemaju kvalitetu konstantno igrati dobro, ali da su u jednoj utakmici u stanju pobijediti svakoga. Bit će zanimljivo, a još zanimljivije bi trebalo biti u Makarskoj, gdje igraju dvije ekipe u fenomenalnoj formi. I jedni i drugi igraju dosta agresivno i mislim da će bit prava bitka za svaku loptu, bas užitak. Ipak, u obje utakmice blagu prednost bi dao domaćinima, zaključio je Bačić.